serreslife

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφτηκε τα Ελληνικά Φυλάκια (ΕΦ) Κάτω Αετού, Μολυβδοσκέπαστου και Γράμμου.

Στη συνέχεια η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά επισκέφθηκε την Καστοριά και κατόπιν το χωριό Κέλλη, στον Νομό Φλωρίνης. Εκεί, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Υπέρτιμου και Έξαρχου Άνω Μακεδονίας κ.κ. Θεόκλητο, η ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε την Δοξολογία. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία της, στις εκδηλώσεις του ιστορικού χωριού. Στη συνέχεια, παρακολούθησε την άσκηση των Εθνοφυλάκων.

Χαιρετισμός της ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, στην άσκηση της Εθνοφυλακής:

«Θέλω να ευχαριστήσω την στρατιωτική ηγεσία, τους διοικητές και τους αξιωματικούς σας, και το καθένα από εσάς για την συμμετοχή σας, όχι μόνο στην σημερινή άσκηση , αλλά και στην Εθνοφυλακή γενικότερα.

Να σας δηλώσω δε, ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, πως είμαστε υπερήφανοι που έχουμε τέτοιους εθνοφύλακες.

Από αυτά τα ιερά χώματα της Ελλάδας μας, της Μακεδονίας μας, που δεν μας τα χάρισε κανείς, γιατί τα απελευθερώσαμε με το αίμα και τον ιδρώτα μας, που τα περπάτησαν οι ήρωες και οι μάρτυρές μας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι όσοι τα επιβουλεύονται, θα έχουν όλους εμάς απέναντί τους, τους άξιους απογόνους ενός έθνους που πάντοτε υπεράσπιζε με κάθε μέσο τις Θερμοπύλες του ιστορικού του πεπρωμένου.»

Ομιλία της ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, στις εκδηλώσεις, στο χωριό Κέλλη:

«Παραμένει εθνική μας υποχρέωση, να διαφυλάξουμε την ταυτότητα και την Ιστορία μας.

Παραμένει υποχρέωσή μας επίσης, να συνεχίζουμε να κατοχυρώνουμε την πολιτειακή σταθερότητα και την αδιάκοπη πορεία της Ελλάδας προς την έξοδο από την οικονομική κρίση. Μπορεί ο δρόμος να παραμένει δύσκολος. Αυτό θα γίνει, όσο είμαστε ενωμένοι.

Θα δράσουμε και εμείς με το ίδιο πείσμα, θα διαφυλάξουμε την Ελληνικότητα αυτού του τόπου, και θα δώσουμε στον Έλληνα τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Μέλλον με τους καλύτερους όρους! Έχοντας ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, και έχοντας ως παράδειγμα τους Ήρωες εκείνους που τίμησαν και έδωσαν δόξα στην Κέλλη.

Αποτίουμε το σεβασμό μας σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και τους ευχαριστούμε για την ελευθερία και την περηφάνια, που προσέφεραν στον τιμημένο αυτό τόπο.»

Διαβάστε επίσης:

  • Τα Πόθεν Έσχες των Σερραίων πολιτικών Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Πρόκειται για δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν το 2020 (χρήση 2019) πολιτικοί αρχηγοί, βουλευ...