serreslife

Στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα θα βρίσκεται πλέον ο Πανσερραϊκός μετά την εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο Άρη με σκορ 1-3 για την 16η αγωνιστική της Football league.

Ένα αποτέλεσμα που αδικεί την προσπάθεια της Σερραϊκής ομάδας στα ενενήντα λεπτά του αγώνα αλλά στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου και αυτό έκανε σήμερα ο Άρης που πήρε την 13η φετινή του νίκη και δείχνει ότι φέτος δεν χάνει την άνοδο.

Το τελικό 1-3 αφήνει μια δικαιολογημένη πικρία στους «κόκκινους» που έχασαν ένα παιχνίδι από το οποίο θα μπορούσαν να πάρουν κάτι. Αυτό δεν έγινε αφού επαναλήφθηκαν τα… μόνιμα φετινά λάθη με την ομάδα να δέχεται «φθηνά» γκολ αλλά και να της γυρίζει η τύχη την πλάτη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Το θετικό για την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη είναι ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν μόλις πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και «δέσουν» μεταξύ τους θα μπορούν να πάρουν νίκες που χρειάζεται η ομάδα. Το αρνητικό είναι ότι αυτούς τους βαθμούς τους χρειάζεται άμεσα ο Πανσερραϊκός που βρίσκεται τελευταίος στη βαθμολογία ενώ ακολουθούν δύο συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας με Δόξα Δράμας και ΟΦΗ.

Ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε με συνταγή Παναχαϊκής με μοναδικές αλλαγές αυτές του Χατζητερζόγλου (έπαιξε στόπερ μαζί με το  Γιώργο Σιάκκα )αντί του Παπουτσογιαννόπουλου, με τον Αλμπέρτο Ρούσσο να παίζει ως αμυντικός χαφ και να εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του. Ένας μαχητικός ποδοσφαιριστής (από δική του ενέργεια κέρδισε ο Τσιμίκας την μπάλα στο γκολ) με καλή αμυντική συμπεριφορά και εξαιρετικός στην μεταβίβαση της μπάλας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πολίτης, δεξιά ο Τσελεπίδης, αριστερά ο Ιωαννίδης, μαζί με το Ρούσσο ο Ναζίμ αμυντικό χαφ, ο Κρητικός δεξί χαφ, ο Ποζατζίδης αριστερό χαφ, ο Τσιμίκας πίσω από τον προωθημένο Γκούρτσαπου ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Αν κι ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, είχε μια ανούσια υπεροχή, προσπαθούσε με γεμίσματα από τα άκρα να κάνει ευκαιρία αλλά οι «κόκκινοι» κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες. Ουσιαστικά, στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε μια ευκαιρία με κεφαλιά του Άγγελου Χαντί και ο Πανσερραϊκός μία με τον Στέλιο Ποζατζίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε με διάθεση να πιέσει και να απειλήσει κυρίως με τον κινητικό Πλατέλλα, ο Πανσερραϊκός όμως είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Ντέιβιντ Ναζίμ στο 50ο να βρίσκει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου. Κι ενώ η αυτοπεποίθηση των Σερραίων παικτών ανέβηκε ήρθε για ακόμη μια φορά μια στατική φάση (όπως και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια) να τους «πληγώσει» στο 58οαφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα από τα δεξιά ο Πορτογάλος αμυντικός Ούγκο Σόουζα με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Ο Πανσερραϊκός βγήκε μπροστά να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 76ο όταν ο Ρούσσος κέρδισε τη μπάλα, πάσαρε στον Στέργιο Τσιμίκα που με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 και το πανηγύρισε φυσικά μπροστά στο ιστορικό πέταλο που είχε για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια «ζωή».

Μάλιστα ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα γινόταν το πρόσωπο του αγώνα αφού στο 82ο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάκκο, έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος με δύσκολη επέμβαση δεν τον επέτρεψε να πανηγυρίσει δεύτερο γκολ.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Γιάννη Βοσκόπουλο για να ενισχύσει περισσότερο την αμυντική γραμμή η οποία όμως για ακόμα μια φορά τη φετινή περίοδο «πιάστηκε στον ύπνο» κι  έδωσε δώρο ένα γκολ στους φιλοξενούμενους με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο να το εκμεταλλεύεται στο 88ο και να κάνει το 1-2.

Το τελικό 1-3 έγινε στο 93ο όταν ο Πανσερραϊκός πέρασε όλος μπροστά για να ισοφαρίσει και σε μια αντεπίθεση ο Πασσάς έκανε την προσπάθεια, «σέρβιρε» στον Μανώλη Τζανακάκη που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Α.Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Σιάκκας, Ναζίμ(84ο  Βοσκόπουλος), Τσιμίκας, Κρητικός(68ο  Κάκκο), Ποζατζίδης(56ο  Εν’Νομό), Γκούρτσας

Στον πάγκο: Πόρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ρούτσης, Ορφανίδης

ΑΡΗΣ(Δ.Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Ιντζόγλου, Μουμίν, Κάσσος(89ο Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί(84ο  Πασσάς), Μπαστακός(53ο Διαμαντόπουλος)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Νίκιτς, Παυλίδης

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 439 επισκέπτες