Δηλώσεις Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη σχετικά με τα αδέσποτα:
"Ο νόμος αναφέρει ότι παίρνουμε τα σκυλιά, τα πηγαίνουμε στο κυνοκομείο, τα ταΐζουμε, τα ποτίζουμε, τα εμβολιάζουμε, τα στειρώνουμε και τα επιστέφουμε από εκεί που τα πήραμε, στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης, κρατάμε και σκυλιά για υιοθεσία. Αυτές οι υιοθεσίες όπως ξέρετε δεν είναι πολλές. Δεν υπάρχει πολλής κόσμος που ενδιαφέρεται να υιοθετήσει σκυλιά, με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί αυτή τη στιγμή στο κυνοκομείο 500-600 σκυλιά.

Είμαι υπέρ αυτού, αυτού δηλαδή που συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης. Εκτός αν εμείς είμαστε πιο ζωόφιλοι από αυτούς!
Τι συμβαίνει, λοιπόν, εκεί; Αν μαζέψουν τα κυνοκομεία του Δήμου σκυλιά και τα σκυλιά αυτά παραμένουν 6 μήνες, 1 ή 2 χρόνια χωρίς να υιοθετηθούν, τότε θα πρέπει να γίνεται να γίνει ευθανασία. Λέω να συμβεί αυτό που συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης, όπου η ευθανασία είναι πολύ ανεπτυγμένη.
Αυτή η υποκρισία δε κάποιων ακραίων φιλόζωων, οι οποίοι δέχονται πολύ εύκολα να τρώνε φαρμάκι τα γουρουνάκια, τα μοσχαράκια αλλά δεν θέλουνε σε καμιά περίπτωση να κάνουμε ευθανασία ακόμη και σε άρρωστα σκυλιά, που δεν έχουν ελπίδα να γιατρευθούν.
Πρώτα από όλα προέχει η Δημόσια Υγεία, η υγεία των παιδιών. Ας παύσει αυτή η υποκρισία. Εμείς είμαστε περισσότερο φιλόζωοι από αυτούς.
Κι εγώ έχω σκύλο στο σπίτι μου, χωρίς όμως να ενοχλώ τον άλλο. Τον έχω περιορισμένο στην αυλή μου. Δεν ενοχλώ τους γύρω μου.
Και πως δηλαδή τους αρέσει να επανέρχονται στο φυσικό τους περιβάλλον όπου είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους, όπως να τα πατήσει κάποιο αυτοκίνητο, να υποστούν δηλητηρίαση κ.α.;
Εμένα δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα της δήθεν επανένταξης γι' αυτό το λόγο δημιουργήσαμε ένα χώρο τον οποίο ονομάσαμε "χώρο επανένταξης" δίπλα στο κυνοκομείο. Προσπαθούν κάποιοι να ακυρώσουν αυτή μας την ενέργεια. Πόσο μένος υπάρχει για να μη κάνει τίποτα αυτή η δημοτική αρχή; Να μη προσπαθήσει να λύσει κανένα πρόβλημα;
Μην εκπλαγείτε αν δείτε κάποια προσφυγή για τον χώρο επανένταξης που δημιουργήσαμε δίπλα στο κυνοκομείο, ένα χώρο 4 στρεμ. που δημιουργεί πραγματικά τις συνθήκες του φυσικού τους περιβάλλοντος.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Κάνουμε ό,τι το καλύτερο. Διαθέτουμε πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο για τα σκυλιά, όταν για την κοινωνική κουζίνα δίνουμε 35000 ευρώ.
Μας έχουν συνεχώς στα δικαστήρια. Μαζεύουμε τα σκυλιά τιμωρούμαστε. Δεν τα μαζεύουμε πάλι τιμωρούμαστε."

Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις από το TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Διαβάστε επίσης:

  • Πόκερ και esports, παράλληλοι δρόμοι Υπάρχουν στιγμές που ρίχνουμε μία ματιά πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα. Ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός διεξάγεται, ...