Επεισοδιακά γράφεται το φινάλε της ταραχώδους φετινής τουριστικής περιόδου στο κυκλαδίτικο νησί της Μυκόνου, όπου μαζί με τις ληστείες, τις κλοπές και τα τροχαία σημειώθηκαν και άγριες συμπλοκές μεταξύ εύπορων τουριστών για ασήμαντες αφορμές.

Φέτος η Μύκονος δεν βούλιαξε μόνο από τις ορδές των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, αν και οι επιχειρηματίες γκρινιάζουν επειδή δεν έφτασαν τα γερά πορτοφόλια που ήλπιζαν, με αποτέλεσμα να πέσουν οι τζίροι σε σχέση με πέρυσι, αλλά και από τις στρατιές των σωματοφυλάκων που πάτησαν το πόδι τους στο νησί με σκοπό να πουλήσουν προστασία σε όσους είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Επαγγελματίες bodyguards, άρτια εκπαιδευμένοι αλλά και ερασιτέχνες, φυσιογνωμίες της νύχτας με προϋπηρεσία σε μαγαζιά της πρωτεύουσας μετανάστευσαν στο νησί όπως κάνουν τα αποδημητικά πουλιά ακολουθώντας απαρέγκλιτα τους νόμους της φύσης.

H Μύκονος κατά τη διάρκεια της μέρας ήταν γεμάτη από Ρώσους, Ουκρανούς και Αζέρους, με βαλίτσες γεμάτες μετρητά, τις οποίες κουβαλούσαν οι σωματοφύλακές τους στις παραλίες για να πληρώνονται οι λογαριασμοί στα beach bars.

Τα βράδια, οι ίδιοι πελάτες συνωστίζονταν στα μπαρ της Χώρας, επιδιώκοντας πάντα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Hθελαν το καλύτερο τραπέζι, να μην ενοχλούνται από τους γύρω, έχοντας στο πλευρό τους θηριώδεις bodyguards για παν ενδεχόμενο.

Κι όταν σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών μέτρων συνωστίζονται πολλοί, με το αλκοόλ να ρέει, το κακό δεν αργεί να γίνει.

Δύο άνδρες που βρίσκονται σε μπαρ της Χώρας συνομιλούν μεταξύ τους σχεδόν αγκαλιασμένοι. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από τις Σέρρες που κάνει δουλειές στο Μεξικό και τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Nikita Ruchijatko που ασχολείται με κατασκευές εμπορικών κέντρων στη Γερμανία - συγκεκριμένα στο Βερολίνο.

Ο Ρώσος είχε βγει για να διασκεδάσει με τη σύντροφό του, ενώ μαζί τους ήταν ο σωματοφύλακάς του Νίκος Αραβαντινός - επαγγελματίας bodyguard με πλούσιο πελατολόγιο, μεταξύ των οποίων ο εκκεντρικός Νταν Μπιλζέριαν, η Αντριάνα Λίμα και ο Ινδός Γκαουτάμ Σινγκάνια, πρόεδρος του ομίλου Raymond με περιουσία 300 εκατ. δολαρίων.

Ο Σερραίος επιχειρηματίας, όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες, είναι μαζί με πολυμελή παρέα και ανθρώπους της ασφάλειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρεξήγηση προκλήθηκε λόγω του συνωστισμού, μια και τα τραπέζια απείχαν μερικά εκατοστά το ένα από το άλλο. Ετσι η μια κουβέντα έφερε την άλλη και στο τέλος τον λόγο πήραν οι γροθιές και οι κλωτσιές.

Ανταλλαγή χτυπημάτων

Το πρώτο χτύπημα το έδωσε ο Ρώσος, με τον Σερραίο επιχειρηματία να απαντά δευτερόλεπτα μετά. Σε εκείνο το σημείο η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Ο Ρώσος δεχόταν γροθιές απ’ όλα τα μέλη της παρέας του Ελληνα, ο οποίος διακρίνεται μάλιστα να εκσφενδονίζει προς το μέρος του Ruchijatko ένα μπουκάλι βότκα.

Μέσα σε αυτόν τον πανικό ο Νίκος Αραβαντινός προσπαθούσε να προστατέψει τον πελάτη του. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος στο protothema.gr, τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρώτο πράγμα που του πέρασε από το μυαλό ήταν πώς θα καταφέρει να τραβήξει τον Ρώσο επιχειρηματία από το σημείο της συμπλοκής, δεχόμενος μάλιστα πρώτος τα χτυπήματα αντί του πελάτη του.

«Εκείνες τις στιγμές λειτουργείς με το ένστικτο και αξιοποιείς όσα έχεις μάθει στην εκπαίδευση», λέει ο Ελληνας bodyguard και συνεχίζει: «Η χειρότερη επιλογή που είχα ήταν να εμπλακώ στον καβγά. Κάτι τέτοιο θα έβαζε σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του πελάτη μου, ο οποίος δεχόταν επίθεση ταυτόχρονα από πέντε ίσως και περισσότερα άτομα. Επρεπε λοιπόν να καταφέρω να τον απεγκλωβίσω από τον όχλο και να τον μεταφέρω έξω με ασφάλεια».

Πράγματι, ο σωματοφύλακας κατάφερε να τον τραβήξει και να τον μεταφέρει εκτός μαγαζιού σχεδόν σηκωτό. Βγαίνοντας έξω και καθώς τον συνόδευε στο όχημά του μαζί με τη σύντροφό του, αντελήφθη ότι ο μεγιστάνας αιμορραγούσε στην πλάτη.

«Τον είχαν τραυματίσει με κομμένο ποτήρι», λέει ο σωματοφύλακας.

Αναγκάστηκε, δε, να τον οδηγήσει στην τουαλέτα παραπλήσιου μαγαζιού προκειμένου να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες δένοντας το τραύμα με αιμοστατικές γάζες και στη συνέχεια τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό που απασχόλησε φέτος τη Μύκονο. Αρκετοί VIP τουρίστες δημιουργούσαν φασαρίες δι’ ασήμαντον αφορμήν, βάζοντας τους σωματοφύλακες να καθαρίσουν, αδιαφορώντας μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει και τη φήμη του νησιού, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την άγρια δολοφονία του Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Ζαμίτ στις 28 Ιουνίου 2008.

Το καλοκαίρι που μας άφησε η Μύκονος θύμιζε βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως το beach bar-restaurant «Scorpios», αναγκάστηκαν μάλιστα να στείλουν email στους ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων και στους concierges προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι οι σωματοφύλακες των πελατών τους δεν μπορούν να περιφέρονται ή να στέκονται ανάμεσα στον κόσμο, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως για λόγους ασφάλειας.

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης: