Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

trapezia_kafeΟι έλεγχοι «αχίλλειος πτέρνα».

Περιορισμένο το δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας για να πραγματοποιεί ελέγχους στο διευρυμένο Δήμο Σερρών.

Η… ώρα των προστίμων φαίνεται πως έφτασε για τους καταστηματάρχες που δεν συμμορφώνονται με το νόμο και που συνεχίζουν να τοποθετούν παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Ήδη ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας Νίκος Στεργίου έχει κινήσει τις διαδικασίες και 13 καταστηματάρχες κλήθηκαν στο τμήμα Προσόδων του Δήμου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη αστυνόμευσης, καθώς οι μόλις δέκα εργαζόμενοι που στελεχώνουν το τμήμα της δημοτικής αστυνομίας, είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες όλου του νέου, Καλλικρατικού Δήμου.

Τη στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας για εντατικότερους ελέγχους ζητά ο Ν. Στεργίου
Ξεκίνησαν να «πέφτουν» τα πρόστιμα για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Στο τμήμα προσόδων του Δήμου Σερρών, κλήθηκαν ήδη 13 καταστηματάρχες, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο καθημερινότητας του Δήμου Σερρών Νίκο Στεργίου, προκειμένου να πληρώσουν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε για την τοποθέτηση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων.
Μετά από δύο συσκέψεις, «φρεσκάρισμα» των διαγραμμίσεων στα καταστήματα και μία περίοδο χάριτος μερικών ημερών, ήρθε η… ώρα των προστίμων. Οι 13 καταστηματάρχες ήδη κλήθηκαν στο τμήμα προσόδων για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και αν δεν το πράξουν τελικά, τα πρόστιμα θα πάρουν το… δρόμο προς τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.
Ορισμένοι, λοιπόν, καταστηματάρχες αγνόησαν τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής, αλλά κύρια αγνόησαν τον ίδιο το νόμο και εξακολουθούν να εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι καταστηματάρχες φαίνεται να πήραν ευθύς εξ αρχής τα… τεφτέρια, να τα έβαλαν… κάτω και να τα μέτρησαν. Αν, δηλαδή, τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα μπορούν να «βγάλουν» τα χρήματα των προστίμων και να τους αφήσουν και κέρδος. Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» πως υπάρχουν και θα υπάρξουν καταστηματάρχες που θα ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη «οδό». Δηλαδή, θα πληρώνουν τα πρόστιμα και θα συνεχίσουν να έχουν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα.
Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα της αναθεώρησης της τακτικής; Μήπως θα πρέπει να ληφθούν άλλου είδους μέτρα, προκειμένου να μπει μια τάξη στο χάος;
«Αυτό που είπαμε, το τηρούμε. Εφαρμόζουμε το νόμο,» ήταν η ρητή και κατηγορηματική δήλωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Στεργίου, ο οποίος προσθέτει πως η ίδια τακτική και πολιτική θα εφαρμοσθεί και στην περιφέρεια της πόλης των Σερρών, δηλαδή στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Ο ίδιος διευκρίνισε, όμως, πως επειδή στην περιφέρεια δεν υπάρχουν κανονιστικές διατάξεις, θα εφαρμοσθεί ο γενικός, οικοδομικός κανονισμός.
Ναι μεν, αλλά… Η επιφύλαξη οφείλεται στο ζήτημα των ελέγχων. Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αστυνομία είναι υπεύθυνη στην προκειμένη περίπτωση για τη διενέργεια των ελέγχων, με απώτερο σκοπό φυσικά, την τήρηση της νομιμότητας.
Ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας του Δήμου Σερρών τονίζει πως αυτή τη στιγμή η δημοτική αστυνομία διαθέτει στις τάξεις της μόλις δέκα εργαζόμενους και με αυτούς θα πρέπει να καλύψει έλεγχους που διενεργούνται από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Ο κ. Νίκος Στεργίου παραδέχεται ότι το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης είναι τεράστιο και προσθέτει πως ο ίδιος ζήτησε να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό, το δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας.
«Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις. Μακάρι στο άμεσο μέλλον να προσλάβουμε άτομα και βεβαίως πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση σε όλο το νέο, Καλλικρατικό Δήμο,» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας.
Ζωή Χειμωνίδου

Διαβάστε επίσης: