Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

sotiriadis Όταν  η ιδία η δημοτική αρχή δίνει ευκαιρίες λόγω πολιτικής απραξίας και απουσίας προγραμματισμού . Συνεχίζει να αντιπολιτεύεται  με την παλαιά και προσφιλή του  μέθοδο, της απαξίωσης της δημοτικής  αρχής, ο επίκεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Κατά πάγια τακτική, δεν αφήνει ευκαιρία να πάει χαμένη και παραποιώντας την πραγματική κατάσταση επιχειρεί να εμφανίσει στον σερραϊκό λαό, τον Δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου, ως «ανεπαρκείς».

Με την εκστρατεία παρουσίασης της δημοτικής αρχής  ως «αναξιόπιστης» να συνεχίζεται, τώρα προσπαθεί να πείσει τους δημότες ότι ακόμη και η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση ισολογισμού αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, λόγω σκοπιμότητας, προ των εθνικών εκλογών.

Η δικαιολογία; Ότι  ένα τόσο σοβαρό θέμα-όπως ένας ισολογισμός-δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί από το Σώμα την Πέμπτη, γιατί την Κυριακή θα διενεργηθούν οι βουλευτικές εκλογές, οπότε θα περάσει «ανώδυνα» για τη δημοτική αρχή!

Με το αυτό σκεπτικό, όχι μόνον συνεδριάσεις του Δημοτικού  Συμβουλίου δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται προ των εκλογών, αλλά να ανασταλούν και οι λειτουργίες του Δήμου…

Γιατί τόση πρεμούρα από τον επί κεφαλής της  αντιπολίτευσης σχετικά με τη συζήτηση του ισολογισμού; Φοβάται μήπως  ότι επειδή αυτή καθορίστηκε την 1η του μήνα, τρεις ημέρες προ των προκηρυχθέντων εκλογών, δεν θα καλυφθεί από τα μέσα ενημέρωσης κι έτσι η συνεχιζόμενη επιχείρηση απαξίωσης της δημοτικής αρχής δεν θα προβληθεί δεόντως;

Είναι προφανές ότι  οι διαμαρτυρίες του γι αυτή την  ειδική συνεδρίαση προς έγκριση του  ισολογισμού δεν αφορούν στο θέμα αυτό καθ’ εαυτό, αλλά στην επανάληψη των γνωστών (και βαρετών πλέον) αντιπολιτευτικών κραυγών του.

Διαφορετικά πως θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι  ο ίδιος-ως επί κεφαλής της  αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου-δεν  έλαβε μέρος σε καμία συνεδρίαση του Σώματος με θέμα την έγκριση του ισολογισμού, κατά την προηγούμενη τετραετία (επί θητείας του προηγούμενου Δημάρχου και της αρχής του).

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να σημειωθεί  ότι η έγκριση του ισολογισμού  χρήσης προηγούμενου έτους εξετάζεται, σύμφωνα με το άρθρο 163 του Κώδικα που διέπει την λειτουργία των Δήμων από την 1-1-2007, κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης (με αυτήν ως μοναδικό θέμα) και με καταληκτική ημερομηνία την 5η Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται, ότι πριν ο ισολογισμός κατατεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να υπάρξει το απαιτούμενο πιστοποιητικό ελέγχου από τους αρμόδιους ορκωτούς λογιστές.

Το εν λόγω πιστοποιητικό  ελέγχου εξασφαλίστηκε-μετά και  τις συνεχείς προτροπές προς την  υπηρεσία και τους ορκωτούς λογιστές-την Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας (25 Σεπτεμβρίου), οπότε ευθύς αμέσως εκδόθηκε και η σχετική Ημερήσια Διάταξη για την πραγματοποίηση της ειδικής συνεδρίασης.

Είναι σαφές ότι  όποτε οι προαναφερόμενες, απαιτούμενες διαδικασίες ολοκληρώνονταν θα πραγματοποιούνταν αμέσως και η εξέταση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, ας γίνει κατανοητό, ότι ο Δήμος και οι λειτουργίες  του (μεταξύ αυτών και οι συνεδριάσεις του Σώματος) δεν αναστέλλονται  εξ αιτίας των εθνικών ή άλλων εκλογών, όπως δεν σταματά επ’ ουδενί λόγω το έργο της δημοτικής αρχής, η οποία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται προς όφελος του σερραϊκού λαού, μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας της.Πρόεδρος  του Δημοτικού  Συμβουλίου

Σωτηριάδης  Δημήτριος

Διαβάστε επίσης: