Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Σέρρες: Αρκούδα προκάλεσε ζημιές σε Καστανούσα και Καλοχώρι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Σιντικής Σερρών...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

vlaxos_dimarxosΓια το ακίνητο της Δημοτικής Αγοράς. «Η σημερινή δημοτική αρχή τολμά και προχωρά στην περαιτέρω αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Κι αυτό είναι γεγονός!» Τα παραπάνω υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Σερρών, αναφορικά με τα σχόλια και την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου της Δημοτικής Αγοράς. Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Η ουσία στο θέμα του ακινήτου της δημοτικής αγοράς δεν είναι το γκρέμισμα του σημερινού κτιρίου της δημοτικής αγοράς, αλλά τι θα γίνει στο ακίνητο της δημοτικής αγοράς».
Τα παραπάνω τονίζουν κατ’ επανάληψη η παράταξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και ο επί κεφαλής της, χωρίς να θέλουν να αποδεχθούν το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Βλάχος, έχει ήδη δρομολογήσει την κατεδάφιση του πεπαλαιωμένου κτιρίου της δημοτικής αγοράς.
Επί τέλους, μετά την δεδηλωμένη πρόθεση, το όραμα και τις προσπάθειες προηγούμενων δημοτικών αρχών, η σημερινή δημοτική αρχή τολμά και προχωρά στην περαιτέρω αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Κι αυτό είναι γεγονός! Γεγονός που όλα δείχνουν ότι πανικοβάλει την αντιπολίτευση, η οποία στην προσπάθειά της να εμφανίζει άπραγη τη δημοτική αρχή θέτει ακόμη και θέμα κοινωνικής συναίνεσης…! Προφάσεις εν αμαρτίαις…
Αν μη τι άλλο, οι μέθοδοι που διαχειρίζονται το ζήτημα όχι μόνον μπορούν να θεωρηθούν άκαιρες, αλλά κι ως εκ του πονηρού…
Ενδεικτική των μεθόδων αυτών και η επιχείρηση παρακώλυσης των σχεδίων προς αξιοποίηση του ακινήτου, με την «προσέγγιση» καταστηματαρχών στο κτίριο της δημοτικής αγοράς από τον επί κεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας, ώστε να «διατρανωθεί» η αντίδρασή τους-με τον ίδιο μπροστάρη-στη απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει…
Να προχωρήσει εκεί που άλλοι δεν τόλμησαν, δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν…
Όσον αφορά στο τι θα γίνει στη θέση της δημοτικής αγοράς, είναι ζήτημα που θα εξεταστεί και θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις προσφορές-προτάσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών.
Αλλά, ως τότε ας το αντιληφθούν άπαντες… Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή του θα κινηθούν πρόσω ολοταχώς στην υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου, το οποίο (για διάφορους λόγους) είχε παραμείνει ανενεργό επί μία δεκαετία και πλέον.
Ο Δήμαρχος-όπως είχε προαναγγείλει προεκλογικά-έδωσε την σχετική εντολή και οι διαδικασίες για την πολυπόθητη αξιοποίηση αυτού του σπουδαίου περιουσιακού στοιχείου της πόλης ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη.
Κι αυτό, παρά τους «ευσεβείς πόθους» κάποιων να μην συνεχιστούν διόλου ή να καθυστερήσουν τόσο, ώστε η έναρξη ενός εκ των σημαντικότερων έργων στην ιστορία της πόλης και του Δήμου να μην πιστωθεί στη σημερινή δημοτική αρχή…
Σχετικά με το αν ο ανάδοχος θα κατεδαφίσει την δημοτική αγορά, ο Δήμαρχος είναι ξεκάθαρος. Στην περίπτωση που υπάρξει ανάδοχος, η κατεδάφιση θα πραγματοποιηθεί-όπως προβλέπεται-απ’ αυτόν, διαφορετικά θα προχωρήσει σ’ αυτήν ο ίδιος ο Δήμος.
Ας το κατανοήσουν… Η δημοτική αρχή του Γιάννη Βλάχου πήρε την απόφαση, τόλμησε κι επιχειρεί…
Γι αυτό, θα είναι φρόνιμο, οι αντιπολιτευόμενοι την διοίκηση του Δήμου, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους στην υπόθεση.
Αντί της στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής (του τύπου: «η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα…») είναι ανάγκη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σκεφθούν σοβαρά τις επιπτώσεις για τις Σέρρες και την τοπική κοινωνία από τη μη αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου...

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 482 επισκέπτες