Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Στο «μικροσκόπιο» των Εισαγγελικών αρχών έχουν «μπει» τα οικονομικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών.

Το θέμα «έφερε» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάθεσης των ερωτήσεων, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, ζητώντας να γίνει ενημέρωση για τα πορίσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από αρμόδιες, οικονομικές υπηρεσίες, ενώ πλέον το θέμα έχει φτάσει και στον Εισαγγελέα.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ανέφερε καταρχάς πως έχει γίνει η γνωστοποίηση της οριστικής έκθεσης ελέγχου και πως πέρυσι το καλοκαίρι είχε γνωστοποιηθεί ο προσωρινός έλεγχος, ενώ διευκρίνισε πως η οριστική γνωστοποίηση του ελέγχου είναι στη διάθεση όλων όσων έχουν έννομο συμφέρον και εννοείται ότι συμπεριλαμβάνονται οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως από την κρίσιμη συνεδρίαση απουσίαζε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, έχει αποσταλεί και έγγραφο από το Δήμο Σερρών προς την ΚΕΔΗΣ, πριν την οριστική έκθεση του ελέγχου και ενώ εκκρεμούσε, με το οποίο ζητούσε από την ΚΕΔΗΣ να προσαρμοστεί πλήρως, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες «πάνω» στα ευρήματα. στα οποία κατέληγε ο πρώτος έλεγχος.

«Δεν έχουμε καμία απάντηση επί αυτού του εγγράφου. Ελπίζω στην επόμενη συνεδρίαση να έχουμε τις απαντήσεις της ΚΕΔΗΣ. Η οριστική έκθεση αυτών των αποτελεσμάτων καταλήγει σε κάποια ευρήματα. Πολλά από αυτά έχουν διορθωθεί γιατί αναφερόταν σε διαδικασίες καθαρά γραφειοκρατικές, έχουν συμμορφωθεί οι υπηρεσίες της ΚΕΔΗΣ προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν κάποια θέματα καταλογισμών σε φυσικά πρόσωπα, δεν υπάρχει καταλογισμός στην ΚΕΔΗΣ, δηλαδή στο νομικό πρόσωπο. Οι καταλογισμοί σε φυσικά πρόσωπα έχουν να κάνουν με επιδόματα που δεν έπρεπε να παίρνουν κάποια πρόσωπα, το προηγούμενο διάστημα. Με την γνωστοποίηση του ελέγχου στην ΚΕΔΗΣ προφανώς θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία, γιατί ο οριστικός έλεγχος θέτει συγκεκριμένα διαστήματα συμμόρφωσης. Υπάρχει τώρα ένα περιθώριο προσαρμογής» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών.

Πηγή: infonews24.gr

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 455 επισκέπτες