Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Τη σύμβαση για την Κατασκευή Πράσινου Σημείου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Σερρών υπέγραψαν την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023 ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης με τον ανάδοχο, Παναγιώτη Στομαχόπουλο.

Το έργο είναι Προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και η χρονική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δώδεκα(12) μήνες ενώ χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ο Δήμος Σερρών είναι ο πρώτος από τους 38 Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα των «Πράσινων Σημείων» της Περιφέρειας. Με την κατασκευή του Πράσινου Σημείου κάνουμε ένα καθοριστικό βήμα για να κερδίσουμε το στοίχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής καθώς και της πιο αποδοτικής διαχείρισης των πόρων», επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα αποθέτουν στους ανάλογους οργανωμένους και ασφαλείς χώρους ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χαρτί και χαρτόνι, καθώς και βρώσιμα λίπη και έλαια. Αλλά και μελάνια εκτυπωτή, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, απλούς λαμπτήρες και λαμπτήρες φθορισμού, κεριά, μπαταρίες, βιβλία, CD, ανάμικτες συσκευασίες, ρούχα, υφάσματα και παπούτσια. Στη συνέχεια και σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο Δήμος Σερρών θα προωθεί τα υλικά αυτά για ανακύκλωση ή και για επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Από τη δική του πλευρά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης τόνισε ότι το «Πράσινο Σημείο» αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων και σε κάθε περίπτωση είναι μια πρότυπη περιβαλλοντική υποδομή, που θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης επτά(7) στρεμμάτων και σε απόσταση μόλις 3,5 χλμ από την πόλη των Σερρών.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 359 επισκέπτες