Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου 2023, με μοναδικό θέμα συζήτησης: “Ενημέρωση – Συζήτηση – Λήψη Αποφάσεων σχετικά με το θέμα των Στρατοπέδων”

Η διάρκεια της συνεδρίασης ξεπέρασε τις τρεις ώρες με τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετούνται επί του θέματος και να θέτουν ερωτήματα προς τον Δήμαρχο, μετά την εισηγητική του τοποθέτηση.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης, εξέθεσε στο Σώμα την ισχύουσα νομική κατάσταση για το θέμα των στρατοπέδων επαναλαμβάνοντας πως ο Δήμος Σερρών κατέχει πλήρως και νόμιμα συνολικά το στρατόπεδο “Παπαλουκά” (πυροβολικά), ενώ για το Στρατόπεδο “Εμμ.Παππά” (Αη- Γιάννης) διευκρίνισε πως ο Δήμος έχει στην κτήση του 39 στρέμματα από τα συνολικά 192, ενώ τα υπόλοιπα είναι αγνώστου ταυτότητος.
Αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την Μητρόπολη, μίλησε για τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και απάντησε στα ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων, αναφορικά με το “τι μέλλει γενέσθαι”.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Αριάδνης Παπαφωτίου η οποία δήλωσε πως η αμφισβήτηση της κτήσης των στρατοπέδων είναι υπαρκτή, γεγονός που εξόργισε τον δήμαρχο Σερραίων και άλλους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι τόνισαν πως η ομοφωνία αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντική και πως το θέμα δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Να αναφέρουμε πως πάρθηκε στο τέλος της συνεδρίασης η απόφαση, για σύνταξη ψηφίσματος κοινής αποδοχής και επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου, στους Υπουργούς που εμπλέκονται στη Διοικητική Επιτροπή του ΤΕΘΑ.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 627 επισκέπτες