Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Νέα σελίδα ανοίγει στο Χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά με την τοποθέτηση, το επόμενο εξάμηνο, ενός σύγχρονου συρόμενου ηλεκτροκίνητου, κεκλιμένου αναβατήρα (Lift), δυναμικότητας 900 ατόμων ανά ώρα, ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες αθλητών, μαθητών και επισκεπτών του Λαϊλιά και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η τοποθέτηση του νέου αναβατήρα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα, ο οποίος χρονολογείται από τις δεκαετίες του εβδομήντα και του ογδόντα, εντάσσεται στο έργο  εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά προϋπολογισμού 1,473 εκατ. ευρώ η σύμβαση του οποίου υπογράφτηκε σήμερα από το δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον ανάδοχο εργολάβο.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σερρών παρουσία του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά, Γρηγόρη Ευθυμιάδη και του προέδρου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, Νίκου Γκότση, ενώ όπως τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τις οποίες εξασφάλισε ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής για την αναβάθμιση των υποδομών στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά.

 «Είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο Σερρών. Η εγκατάσταση του νέου lift σε έξι μήνες θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δίνοντας ώθηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο και στον Λαϊλιά, ώστε αυτό το στολίδι του τόπου μας να πάρει και πάλι τη θέση που του αξίζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

«Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως τον κ. Καραμανλή, που έθεσε τον Λαϊλιά στην κορυφή της ατζέντας των αναπτυξιακών έργων της περιοχής, τον Αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Νυχτοπάτη, τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Γρηγόρη Ευθυμιάδη και τον πρόεδρο του ΕΟΣ Σερρών Νίκο Γκότση», σημείωσε ο κ. Χρυσάφης και πρόσθεσε: «Ο σημαντικότερος προορισμός αναψυχής και χειμερινού τουρισμού του τόπου μας αλλάζει σελίδα. Στόχος μας είναι ο Λαϊλιάς να αποτελέσει το τουριστικό επίκεντρο των Σερρών με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά προχωρά το επόμενο διάστημα ως φορέας υλοποίησης στο έργο προμήθειας μηχανημάτων συντήρησης και εξοπλισμού αναψυχής στην Πλατεία Ξυλοκόπων.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Γρηγόρης Ευθυμιάδης τόνισε ότι το νέο lift μπορεί να εξυπηρετήσει και ποδηλάτες δίνοντας τη δυνατότητα στο τουριστικό θέρετρο να λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, ενώ ανέφερε ότι στα σχέδια του Φορέα είναι η εγκατάσταση τεχνητής πίστας(dry snow) στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σερρών και διαχειριστής του Χιονοδρομικού Κέντρου Νίκος Γκότσης αφού ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Δήμαρχο Σερρών υπογράμμισε ότι ο νέος αναβατήρας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα έργων και δράσεων για την ανάπτυξη του Λαϊλιά.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Υιοί Ν. Νουλίκα ΟΕ» Γιώργος Νουλίκας επισήμανε ότι το νέο Lift καλύπτει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης διασφαλίζοντας την ασφαλή και γρήγορη εξυπηρέτηση των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο οικονομικό στη λειτουργία του.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 262 επισκέπτες