Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 9,936 εκατ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης και με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης για τη λυματολάσπη της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Σερρών ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι η κατασκευή της μονάδας είναι ακόμη ένα αναπτυξιακό έργο πνοής για τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΣ που θα συμβάλει στη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας της Δημοτικής επιχείρησης, μια προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, κι αυτό γιατί η λυματολάσπη που παράγεται από την επεξεργασία των λυμάτων μέχρι σήμερα απομακρύνεται με φορτηγά σε ειδικούς χώρους επεξεργασίας στην Ημαθία με ένα κόστος για τη ΔΕΥΑΣ 500.000 με 700.000 ετησίως.

«Με την κατασκευή της μονάδας η ξήρανση της λυματολάσπης θα πραγματοποιείται από τη ΔΕΥΑΣ εκμηδενίζοντας τη σοβαρή αυτή ετήσια δαπάνη, καθώς το όποιο υπόλοιπο της λυματολάσπης αυτής δεν θα χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασίας. Έτσι απαντάμε στην ανάγκη και στον στόχο της μείωσης του κόστους λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ προς όφελος των οικονομικών της επιχείρησης και των ίδιων των δημοτών» είπε ο Δήμαρχος Σερρών υπογραμμίζοντας ότι με αυτήν την ένταξη των περίπου 10 εκατ. ο Δήμος φτάνει στα 62 εκατ. χρηματοδοτήσεις μέσα σε 3,5 χρόνια, όσες ήταν οι χρηματοδοτήσεις συνολικά τα προηγούμενα δέκα χρόνια. «Η ΔΕΥΑΣ φτάνει συνολικά τα 40 εκατ. χρηματοδοτήσεις ξεπερνώντας πλέον το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που είχε λάβει τα προηγούμενα 12 χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσάφης.

Η ανακοίνωση της χρηματοδότησης έγινε στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου, του Αντιπροέδρου Γερμανού Καμελίδη και του Γενικού Διευθυντή Νίκου Σαφαρίκα.

Για την εξοικονόμηση κόστους που θα επιτευχθεί μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η λυματολάσπη που πρέπει να απομακρύνεται καθημερινά και κοστίζει περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, τώρα θα πηγαίνει στην μονάδα αυτή και θα μένει μόνο ένα 10% που θα μπορεί με την κατάλληλη επεξεργασία να χρησιμοποιηθεί για λίπασμα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ τόνισε ότι το έργο θα βγει άμεσα σε δημοπράτηση, είπε ότι θα γίνουν έξι ηλιακά ξηραντήρια εντός του χώρου της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και θα εξυπηρετεί το σύνολο του νομού Σερρών ενώ ανέφερε πως οι τρεις δεσμεύσεις της «Συμμαχίας Σερραίων» για την ΔΕΥΑΣ προεκλογικά, υλοποιήθηκαν όλες καθώς η Επιχείρηση προχώρησε σε μείωση της τιμής του νερού, δημοπρατούνται σύντομα τα ηλεκτρονικά υδρόμετρα και ξεκινά η κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης. «Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τις εντάξεις έργων, καθώς μέχρι σήμερα στα 3,5 χρόνια της θητείας μας, εξασφαλίστηκαν τόσα χρήματα όσα τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Αυτό επιτάσσει πλέον η Ευρωπαϊκή λογική και αυτό ακολουθούμε» είπε ο κ. Χαλκιόπουλος.

Διαβάστε επίσης:


swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 209 επισκέπτες