Επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά Σερρών

Το δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά...

Επίσκεψη της Προέδρου του Αρείου Πάγου στα Δικαστήρια Σερρών

Επίσκεψη στα δικαστήρια των Σερρών...

Περισσότεροι από 1.000 Σερραίοι στην 13η ημέρα καριέρας

Με τη συμμετοχή 35 επιχειρήσεων, με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες η 13η Ημέρα Καριέρας.


Περίσσεψε ο λαϊκισμός και η δημαγωγία από το Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Μισιρλή.

Για άλλη μια φορά απευθύνθηκε σε εκείνους που ήθελε να τον ακούσουν, λέγοντας μόνο αυτά που ήθελε και έπρεπε να ακούσουν… Άλλο «Άριστος» και άλλο «Αρεστός»!!!
Αυτή τη φορά μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησε να ερμηνεύσει το «Άριστα», που μόνος του έβαλε στον έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Υπενθυμίζω πως στην πενταβάθμια κλίμακα αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκε, το 1 σημαίνει, «λειτουργεί καλά» και το 5, «ουσιαστικά δε λειτουργεί». Ο Δήμος Σερρών βαθμολογήθηκε με 3. Μάλιστα η θεματική ενότητα, «οικονομική διαχείριση - τήρηση νομοθεσίας και υποχρεώσεων φορέα», πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία (3). Το «Άριστα» του κ. Μισιρλή!!!
Περιορίστηκε πολιτικά, εντέχνως και δημαγωγικά μόνο στην περίπτωση των κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας, σε μακροχρόνιους οφειλέτες του Δήμου. «Πουλάει το θέμα». Ένα από τα 13 ευρήματα του ελέγχου, μία από τις αρκετές παρατηρήσεις και σημειώσεις, στις 123 σελίδες του πορίσματος, για το οικονομικό και διοικητικό έτος 2020.
Δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με το πόρισμα, στο πλήθος των νόμιμων, απευθείας αναθέσεων που έγιναν το 2020. 312 συμβάσεις εκ των οποίων οι 267 με απευθείας ανάθεση.
Δε μας είπε για τους 634 μισθοδοτούμενους από τον Δήμο υπαλλήλους, όταν ο κ. Δήμαρχος διατείνονταν για την έλλειψη προσωπικού!
Δε μας είπε για την απουσία κατάρτισης στοχοθεσίας για το 2020.
Δε μας είπε για την χαμηλή εκτέλεση του προϋπολογισμού στο τμήμα των εξόδων - πληρωμών - έργων και επενδύσεων, το οποίο είναι σε ποσοστό αρκετά κάτω του 50% της πρόβλεψης.
Δε μας είπε για τις 109 αναμορφώσεις που έγιναν στον προϋπολογισμό, αριθμός που κρίνεται υψηλός από την Ομάδα Ελέγχου.
Δε μας είπε για την αδυναμία επαλήθευσης της ορθότητας του ισολογισμού.
Δε μας είπε πως οι ελεγκτικές εργασίες διεξήχθησαν με αρκετά εμπόδια (πιέσεις αποδέσμευσης του χώρου εξέτασης των φυσικών φακέλων, πλημμελής συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, άρνηση εγχείρησης πορίσματος ελέγχου οικ. Έτους 2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, άρνηση απάντησης για το ζήτημα των κληροδοτημάτων) κ.λ.π.
Δε μας είπε πως υπάρχει υποχρεωτική περίοδος και προθεσμία συμμόρφωσης από τη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τις υποδείξεις και προτάσεις της Ομάδας Ελέγχου που διεξήγαγε τον έλεγχο.
Στην έκθεση, που από εχθές έχουν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και μάλλον από σήμερα, ηλεκτρονικά όλα τα μέλη του Δ.Σ, θα περίμενα από τον κ. Μισιρλή, που γνωρίζω από το 1986 να μην πανηγυρίζει. Παρά με σύνεση και ωριμότητα να αναγνώριζε τις όποιες παραλήψεις και με πολιτική ευγένεια, ωριμότητα και σεβασμό, να πρότεινε και να επιδίωκε τη σύνεση, τη συγκατάθεση και τη βοήθεια όλων, για να ξεπεραστούν παραλείψεις, λάθη, αστοχίες και παθογένειες, ιδιαίτερα εκείνες που διαχρονικά στοιχειώνουν τον Δήμο.
Αυτό είναι η πραγματική Αριστεία και είναι υπεράνω της κάθε βαθμολογίας και βαθμοθηρίας…
Καλό μήνα, με υγεία.

Με τιμή
Βασίλης Τερζής
Δημοτικός Σύμβουλος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 674 επισκέπτες