Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Δήμος Σερρών: Σύμβαση για αδειοδότηση 12 Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Τη σύμβαση του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.99/2017» υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με τον...

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στο πρώην δημαρχείο Σκουτάρεως, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, για το έργο «ΕνιαίαδιαχείρισηεξωτερικώνυδραγωγείωνΤ.ΚΣκουτάρεωςΚωνσταντινάτουΑγΕλένηςκαιΠεπονιάς» προϋπολογισμού  3.605.000,00 ευρώ.

Η σύμβαση αφορά υποέργο του συνολικό προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που η δημοτική αρχή φρόντισε να εντάξει προς υλοποίηση, συνεχίζοντας έτσι την κατασκευή έργων πνοής.

Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, εξήγησε πως με την ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης και τη δημιουργία του «πυρήνα» Σκουτάρεως-Κωνσταντινάτου-Αγ. Ελένης-Πεπονιάς, θα επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση του υδατικού δυναμικού μειώνοντας, επιπλέον, δραστικά το ενδεχόμενο διακοπής της υδροδότησης.     

«Πρόκειται για το δεύτερο έργο που συμβασιοποιείται από το πακέτο έργων της ΔΕΥΑΣ που χρηματοδοτείται από το Αντώνης Τρίτσης μετά την έγκριση της πρότασης που κατέθεσε η Δημοτική μας Αρχή με συνολικό ποσό 20,77 εκατ.ευρώ, τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση  που έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης προχωράμε στον σχεδιασμό για τη δημιουργία πυρήνων σε όλα τα χωριά και λύνουμε οριστικά το πρόβλημα διακοπών της υδροδότησης».

Ήδη, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, ολοκληρώθηκε και λειτουργεί ο πρώτος πυρήνας Κ.Μητρούσι – Προβατά – Μονοκλησιά - Άνω Καμήλας.

Ακόμη ο κ. Χρυσάφης αποκάλυψε ότι συμβασιοποιείται τους επόμενους μήνες ο πυρήνας Καλά Δένδρα – Χριστός, ενώ υποβλήθηκε ήδη στο Ταμείο Ανάκαμψης ο πυρήνας της Κάτω Καμήλας, που περιλαμβάνει την Κάτω Καμήλα, την Κουμαριά, τη Βαμβακούσια και το Κοβούκλιο.

Τέλος σε φάση μελέτης βρίσκεται ο πυρήνας Αναγέννησης-Βαμβακιάς.

Στη  ΔΕΥΑΣ, συνέχισε ο Δήμαρχος, «αποδεικνύεται ότι γίνεται ένα σπουδαίο έργο την τελευταία τριετία με εντάξεις έργων άνω των 31 εκατ.ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ωριμάσει και υπέβαλε προτάσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού 74 εκατ.

Συνολικά στα τρία χρόνια η Δημοτική μας Αρχή έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ύψους 50 εκατ.ευρώ, ενώ υποβάλαμε ώριμες προτάσεις για νέα έργα συνολικού ύψους 128 εκατ.ευρώ.

Είμαστε ικανοποιημένοι από όλη την προσπάθεια που γίνεται στη ΔΕΥΑΣ και θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Σαφαρίκα, καθώς και τις υπηρεσίες για την εργώδη προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΣ απαντά στις προκλήσεις της εποχής, όπως η ενεργειακή κρίση, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα μειώσουν δραστικά το λειτουργικό κόστος», κατέληξε ο κ Χρυσάφης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, καθώς με αυτό θα κατασκευασθούν 26.600 μέτρα καταθλιπτικών αγωγών για την μεταφορά νερού αλλά και ανόρυξη νέας γεώτρησης  στην Αγία Ελένη, όπως και κατασκευή νέας κεντρικής δεξαμενής στο Σκούταρι και αναβάθμιση των αντλιοστασίων των γεωτρήσεων των Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγ. Ελένης και Πεπονιάς.

Ο κΧαλκιόπουλος επεσήμανε πως η ΔΕΥΑΣ συνεχίζει να κατασκευάζει έργα προς όφελος των δημοτών και εκσυγχρονίζει συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρει. «Το εν λόγω έργο αφορά στην ποσοτική και ποιοτική διαχείριση των υδάτινων πόρων και είμαστε υπερήφανοι που το υλοποιούμε».

«Αξιοποιώντας κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, βελτιώνουμε συνεχώς τις υποδομές» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και συνέχισε, «η αρτιότητα των φακέλων που υποβάλλουμε, συμβάλει καθοριστικά στην έγκριση των προτάσεων μας και στην εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων».

«Η ΔΕΥΑΣ με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής, θα συνεχίσει με μια σειρά έργων, να εξασφαλίζει την επάρκεια νερού και την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων» κατέληξε ο κ. Χαλκιόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Σκουτάρεως Μιχάλης Βαφειάδης, ευχαρίστησε τόσο τον Αλέξανδρο Χρυσάφη όσο και τον Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο για την συμβολική επιλογή του χώρου της συνέντευξης, αλλά και για την κατασκευή του έργου, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό και για τους αγρότες της περιοχής.

Στην συνέντευξη τύπου ήταν ακόμη παρόντες, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, Γερμανός Καμελίδης και Νίκος Σαφαρίκας αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 290 επισκέπτες