Ανοιξε τις πύλες της η 19η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

Πλημμύρισε με χρώματα και αρώματα η Πλατεία...

Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών

«Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του...

Εαρινό πρωτάθλημα στίβου: Η καρδιά του Ελληνικού στίβου θα “χτυπά” στις Σέρρες

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα πάρουν μέρος στο Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» της πόλης των Σερρών.


Παρελθόν αποτελεί από τη δημοτική παράταξη «ΣΕΡΡΑΣ» του Στέφανου Φωτιάδη , ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του, Βασίλης Χρυσανθίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών ο κ. Χρυσανθίδης με επιστολή του στον Πρόεδρο του σώματος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και την πρόθεσή του να στηρίξει τον συνδυασμό «Συμμαχία Σερραίων» του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

«Η απόφασή μου για μια κοινή πορεία με την «Συμμαχία Σερραίων» λήφθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν, εκτός των άλλων, την ταύτιση απόψεων που υπάρχει σε πολλά θέματα, το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, αυτό που είναι σε εξέλιξη και αυτό το οποίο έχει προγραμματιστεί να εκτελεσθεί, σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα της «Συμμαχίας Σερραίων»», υποστήριξε -μεταξύ άλλων- στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Χρυσανθίδης.
Ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του δεν έχει να κάνει με κάποια διαφορά φιλοσοφίας με την παράταξη «ΣΕΡΡΑΣ», ούτε με κάποια διαφωνία με τον αρχηγό της παράταξης ή με κάποιον συνάδελφό του. Υπεραμύνθηκε το έργο της δημοτικής αρχής, ενώ έκανε λόγο για μεγάλες και πολλές χρηματοδοτήσεις που ήρθαν στον Δήμο Σερρών για πρώτη φορά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σ. Φωτιάδης: «Δεν ηταν σωστή η κίνηση του Β. Χρυσανθίδη»

«Βιάστηκε. Δεν ηταν σωστή η κίνηση του κ. Βασίλη Χρυσανθίδη. Του είπα να περιμένει» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΕΡΡΑΣ» Στέφανος Φωτιάδης, σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού του συμβούλου. Όπως είπε, γνώριζε από το καλοκαίρι τις αποφάσεις του κ. Χρυσανθίδη , με τον οποίο τις συζήτησε, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να τον αποτρέψει. Ο κ. Φωτιάδης, γνωστοποίησε πως δεν θα διεκδικήσει στις επερχόμενες  εκλογές τον δήμο Σερρών και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει διερευνητικές συναντήσεις για το εάν υπάρχει επιθυμία να ηγηθεί νέο πρόσωπο της παράταξης. Απαντώντας εάν και άλλοι σύμβουλοι της παράταξης ανεξαρτητοποιηθούν, είπε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Σκληρός στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ο κ. Δημήτρης Μιχτσόγλου, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών,  επέκρινε την απόφαση του κ. Χρυσανθίδη, σημειώνοντας πως ειχε ηδη φύγει από την παράταξη και έκανε λόγω για αναξιοπρεπή κίνηση. « Ας κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας απέναντι στον κόσμο που μας ψήφισε. Η παράταξη διαλύεται. Μας κατηγορούσαν ότι δεν κάνουμε αντιπολίτευση και εχουν δίκιο. Κρίμα» είπε ο κ. Μιχτσόγλου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου - Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης: