Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Δήμος Σερρών: Σύμβαση για αδειοδότηση 12 Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Τη σύμβαση του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.99/2017» υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με τον...

Τη μνήμη των ηρώων που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 τίμησε τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 ο Δήμος Σερρών παρουσία του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ.Σπύρου Μιλτιάδη.

Η επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης, που για τρίτη φορά διοργανώνεται επίσημα από το Δήμο Σερρών, καθώς και η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία πεσόντων και αγνοουμένων πολεμιστών Κύπρου.

«Στο πάνθεον των αγωνιστών που έπεσαν στην Κύπρο, οι Σερραίοι ήρωες Στέργιος Συμεωνίδης, Γιώργος Κατσάνης και Κωνσταντίνος Κούρλιος έχουν τη δική τους θέση.

Κλίνουμε με ευλάβεια και δέος το γόνυ στην ανδρεία, την προσφορά και την αυτοθυσία τους», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε: «Ο αγώνας και η θυσία τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να λησμονηθεί. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους ήρωες μας και τις οικογένειές τους, που μέχρι σήμερα ζουν με την οδυνηρή απώλεια. Στο Δήμο Σερρών θεωρούμε ότι είναι ακατάλυτο καθήκον μας να διατηρήσουμε ζωντανή την παρακαταθήκη τους».

Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη , Σπύρος Μιλτιάδης υπογράμμισε: «Τιμώντας τους νεκρούς και τους αγνοούμενους μας, δεν καταγράφουμε απλώς τη θυσία τους, αλλά και υπογραμμίζουμε και το ιστορικό χρέος απέναντι τους. Ελλαδίτες αδελφοί, όπως οι Σερραίοι Συμεωνίδης, Κατσάνης και Κούρλιος έγραψαν με ανεξίτηλα γράμματα και το δικό τους όνομα στο πάνθεον των αθανάτων μας. Εκεί, όπου είναι γραμμένα και τα ονόματα πολλών Κυπρίων, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στα μέτωπα των συγκρούσεων με τα στρατεύματα του Αττίλα. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι ένα και θέλω να ευχαριστήσω τον Ελληνισμό που είναι δίπλα στην Κύπρο στο δύσκολο αγώνα μας για να λυθεί του Κυπριακό πρόβλημα και να επανενωθεί ο τόπος. Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της διεκδίκησης».

Στην τελετή κατέθεσαν στεφάνια μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη , Σπύρος Μιλτιάδης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής Σερρών, Ελευθέριος Αβραμάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αδάμ Σαρρής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Ένωση Κυπρίων Σερρών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και η Λέσχη Καταδρομέων και Ειδικών Δυνάμεων Σερρών. Το παρών έδωσαν μέλη των οικογενειών των ηρώων Γεωργίου Κατσάνη, Κωνσταντίνου Κούρλιου και Στέργιου Συμεωνίδη.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Σπύρο Μιλτιάδη.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 440 επισκέπτες