Φωτιά σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στις Σέρρες - Άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής

Μεγάλη επιχείρηση των ανδρών της Πυροσβεστικής...

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός υποδομών στην Π.Ε. Σερρών

Τα έντεκα έργα που αναμένεται να βάλουν την Π.Ε. Σερρών στη νέα εποχή, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της και ανήκουν στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρουσίασαν ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παν. Σπυρόπουλος , ο...


Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Σερρών και της διοίκησης της  ΑΣΠΑΙΤΕ, επισημοποιήθηκε το Σάββατο η λειτουργία δύο προγραμμάτων της  Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην πόλη των Σερρών για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Η λειτουργία των τμημάτων περιλαμβάνεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που ήδη προκήρυξε η σχολή και αφορά 200 θέσεις σπουδαστών.

«Με το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης, οι σπουδαστές οδηγούνται στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Σερρών, καθώς παρέχεται πλέον η δυνατότητα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ διευκολύνοντας εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επί σειρά ετών αναγκάζονταν να μετακινούνται σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Με την λειτουργία των Προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σέρρες στηρίζουμε αφενός την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και υποψηφίων εκπαιδευτικών του νομού μας και αφετέρου προσελκύουμε ενδιαφερόμενους και από τις όμορες και όχι περιοχές», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος  από την προηγούμενη χρονιά ανέλαβε πρωτοβουλία για την ίδρυση των τμημάτων στις Σέρρες, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με τη διοίκησή της.

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Γιώργος Χατζαράκης υπέγραψαν για την δημιουργία του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σέρρες

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Σερρών και Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)

Για πρώτη φορά τμήμα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) θα λειτουργήσει στις Σέρρες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με δύο προγράμματα εκπαίδευσης

Η ίδρυση τμήματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) στις Σέρρες είναι ήδη γεγονός και είναι όλα έτοιμα για να λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η ίδρυση του τμήματος στις Σέρρες ήταν πρωτοβουλία του Βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Χατζηβασιλείου, πρωτοβουλία την οποία αγκάλιασε ο δήμος Σερρών, η ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Σε ευχάριστο κλίμα το μεσημέρι του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2022, στην αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου Σερρών υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση από τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον Πρόεδρο της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Γιώργο Χατζαράκη για την δημιουργία του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σέρρες. Παρόντες στην υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης ήταν ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, που υπήρξε καθοριστική η συμβολή του στην υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Στέλιος Ρίζος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Δεσποτίδης, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού κ. Χρύσα Παλάζη και οι δήμαρχοι Βισαλτίας και Σιντικής, κ. Αθανάσιος Μασλαρινός και κ.Φώτης Δομουχτσίδης, προσωπικοί φίλοι του προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ και Σερραίου στην καταγωγή κ. Γεωργίου Χατζαράκη.

Για πρώτη φορά τμήμα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) θα λειτουργήσει στις Σέρρες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, από το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 θα λειτουργήσουν, στις εγκαταστάσεις του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών, το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και το Ετήσιο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Ο Δήμος Σερρών θα παραχωρήσει στην ΑΣΠΑΙΤΕ αίθουσες διδασκαλίας, χώρο γραμματειακής υποστήριξης και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Η/Υ με πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, ενώ παράλληλα θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του Τμήματος.

«Είναι σημαντική μέρα σήμερα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στις Σέρρες ξεκινούν τα νέα Προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, τα οποία θα προσφέρουν σημαντικά εφόδια σε νέους επιστήμονες της ευρύτερης περιοχής μας. Τα οφέλη από τη λειτουργία των Προγραμμάτων θα είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία και για την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Τα Προγράμματα αυτά προσφέρουν στους πτυχιούχους τη δυνατότητα να εξειδικεύσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και να βελτιώσουν τη θέση τους στην επαγγελματική τους απασχόληση.

Ευχαριστώ θερμά τον Βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου για όλες τις ενέργειες για να λειτουργήσει αυτό το Τμήμα στην πόλη μας και τον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιώργο Χατζαράκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που καταθέσαμε ως Δήμος Σερρών.

Εμείς ως Δήμος Σερρών θα είμαστε αρωγοί στο εκπαιδευτικό τους έργο και σε κάθε δραστηριότητα που θα ανοίγει διαύλους επικοινωνίας μεταξύ του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ και της τοπικής κοινωνίας με αμοιβαίο όφελος. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους σπουδαστές των Προγραμμάτων για μία καλή ακαδημαϊκή χρονιά και επίτευξη των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους στόχων», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιώργος Χατζαράκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη για την παραχώρηση του χώρου στο 4ο Γενικό Λύκειο και τον Βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου για την πρωτοβουλία του να θέσει το ζήτημα λειτουργίας Τμήματος στις Σέρρες στη Διοικούσα Επιτροπή της Σχολής, αλλά και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Σερρών, Στέλιο Ριζο,που αγκάλιασε το όλο εγχείρημα και προχώρησε σε όλες τις ενέργειες για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Χατζαράκης δηλώνοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του για να εγκαινιάσει για την νέα χρονιά, 2022-2023, δύο νέα προγράμματα του ΑΣΠΑΙΤΕ, τόνισε «Ως πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ και ως Σερραίος χαίρομαι ιδιαίτερα για τη λειτουργία των Προγραμμάτων μας στις Σέρρες, γιατί καλύπτεται το γεωγραφικό κενό που υπήρχε, δεδομένου ότι τα τμήματα της Σχολής ήταν μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στις Σάπες της Ροδόπης».

Ο κ. Χατζαράκης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του όλου εγχειρήματος που είχε το θετικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας ότι «η αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης με την τοπική διοίκηση μόνο οφέλη μπορεί να έχει». Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ τόνισε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για τις προσλήψεις των καθηγητών και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων όσων θέλουν να φοιτήσουν. Επίσης ο κ. Χατζαράκης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των σπουδών των τμημάτων και τα οφέλη που έχουν όσοι φοιτήσουν στα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, συμπληρώνοντας ότι στα τμήματα των Σερρών ο ΑΣΠΑΙΤΕ έχει προβλέψει 240 θέσεις (200 και 40).

«Εύχομαι επιτυχία στο νέο μας εγχείρημα με την διαβεβαίωση ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ ως Ανώτερη Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι και θα παραμείνει ένα θεσμός ανοικτός στην γνώση στην τοπική κοινωνία, ένας θεσμός που αφουγκράζεται τις ανάγκες της και αξιοποιεί τις δυνάμεις της. Ευελπιστώ σε μια γόνιμη συνεργασία την οποία και θεωρώ δεδομένη», κατέληξε ο κ. Χατζαράκης.

Ο Βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, που όπως προαναφέρθηκε η ίδρυση του τμήματος στις Σέρρες ήταν πρωτοβουλία του, δήλωσε: «Με τη λειτουργία του Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ οι Σέρρες ισχυροποιούν τη θέση τους στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας μας. Πλέον εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αλλά και όμορους νομούς θα εκπαιδεύονται στα υψηλού επιπέδου, κύρους και αναγνώρισης προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην πόλη μας, η οποία αποκτά για άλλη μία φορά προστιθέμενη ακαδημαϊκή αξία», και ευχαρίστησε τον κ. Χατζαράκη,τον κ. Χρυσάφη και τον κ. Ρίζο που ανταποκρίθηκαν, προσπάθησαν και πλέον οι Σέρρες φιλοξενούν προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Οι δήμαρχοι Βισαλτίας και Σιντικής, Αθανάσιος Μασλαρινός και Φώτης Δομουχτσίδης, καλωσόρισαν την ίδρυση τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στην πόλη των Σερρών, συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν όλους τους εμπλεκόμενους για την πρωτοβουλία που πήραν και το αποτέλεσμα. Μάλιστα αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Γεώργιο Χατζαράκη.

«Ευχαριστίες και τα εύσημα στον κ. Χατζαράκη, στον κ. Χατζηβασιλείου και τον κ. Χρυσάφη, ευχαριστίες εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών διορισμένων και αδιόριστων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών αλλά και των όμορων νομών. Εύχομαι το εγχείρημα αυτό να κρατήσει πάρα πολλά χρόνια και να πάνε όλα καλά. Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας σας ευχαριστούμε» ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Στέλιος Ρίζος.

Επισημαίνεται ότι όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν στο πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) και το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως την Τετάρτη 24/8/2022, ώρα 19:00. Η δημόσια ανοιχτή ηλεκτρονική κλήρωση και για τα δύο προγράμματα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/8/2022 στις 12:00. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr.

Πηγή: Εφημερίδα Σημερινή των Σερρών - Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: