Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις Σέρρες

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε...

Ο Δήμος Σερρών γιορτάζει με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια 2022»

Την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών θα γιορτάσει με λαμπρότητα και εφέτος ο Δήμος Σερρών με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. 


Δράσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία διοργανώνουν την Τετάρτη 18 Μαΐου οι Δήμοι Σερρών και Βισαλτίας, ως μέλη του Δικτύου πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής, με αφορμή την ημέρα μνήμης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε., που υλοποιείται σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με στόχο να υιοθετηθεί μια ενιαία δράση όλων των μελών του Δικτύου και να δοθεί ένα συνολικό στίγμα που θα κινητοποιήσει, εκτός από τους Ποντιακούς αλλά και εν γένει τους Προσφυγικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, όλους τους φορείς πολιτισμού, τις τοπικές κοινωνίες και τη νεολαία.

Στις Σέρρες η δράση θα πραγματοποιηθεί με συγκέντρωση στην πλατεία Κρονίου, στις 8.30 το βράδυ. Θα γίνει άναμμα της φλόγας σε μικρά φαναράκια από τους συμμετέχοντες και θα ακολουθήσει πορεία προς τον Ανδριάντα του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην πλατεία Ελευθερίας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών.

Στο Δήμο Βισαλτίας η δράση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στην κοινότητα Τριανταφυλλιά, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στο μνημείο θυμάτων ποντιακού ελληνισμού. Θα συμμετέχουν: ο Σύλλογος Γυναικών Τριανταφυλλιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριανταφυλλιάς και οι ποντιακές κοινότητες Λευκοτόπου και Θερμών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 553 επισκέπτες