Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Την ακολουθία του Αγιασμού και την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλειόπιτας, ετέλεσε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, κατόπιν σχετικής προς τούτο προσκλήσεως, στο Δημαρχείο Σερρών, παρουσία του Δημάρχου Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφη, του Προέδρου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, ευχήθηκε σε όλους την ευλογία του Θεού στο έργο τους, υγεία κατ’ άμφω, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Αναφέρθηκε δε, στην αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Εκκλησία των Σερρών, προς όφελος του τόπου και πρόοδο των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι η τοπική Εκκλησία θα συνεχίσει να λειτουργεί συνεργατικώς ως αγαθοποιός δύναμις και θερμή συμπαραστάτης στην τοπική κοινωνία, επ’ωφελεία πάντοτε των ανθρώπων.

Η ιστορικωτάτη και ένδοξος πόλις των Σερρών με τρισχιλιετή ιστορία είναι, ετόνισε ο Σεβ., γη αγίων, ηρώων, προσωπικοτήτων μεγάλου βεληνεκούς στην πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πατρίδος μας και όχι μόνον.

Η μακραίων και ένδοξος ιστορία της πόλεως των Σερρών αναδεικνύει το ύψος της τιμής αλλά και της ευθύνης μας.

Η αγία μητέρα μας Εκκλησία, σας περιβάλει κ. Δήμαρχε, με τις ολόθερμες προσευχές και με τιμή βαθεία.

Ευχόμεθα με την χάρη του αγίου Θεού να συνεχίσετε να εργάζεσθε μαζί με τους καλούς σας συνεργάτες και όλα τα έντιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με όραμα και συνθετική δημιουργικότητα για την περαιτέρω πρόοδο του τόπου.

Να δημιουργείτε και όχι απλώς να διαχειρίζεσθε. Η Εκκλησία μας διακονεί με πιστότητα το όραμα της ενότητος, της συνεργατικότητος και της ομοψυχίας του λαού μας μέσα από την καθαρότητα και την δυναμική της χριστιανικής μας πίστεως και αλληλεγγύης, που αποτελούν θεμελιακό στοιχείο της ταυτότητος του τόπου μας και προϋπόθεση περαιτέρω προόδου και προοπτικής, υπεγράμμισε χαρακτηριστικώς ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Χρυσάφης ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβ. κ. Θεολόγο και ανεφέρθη στην σπουδαία διακονία -μαρτυρία της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης στον πνευματικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό τομέα, ως και στο κλίμα γονίμου και παραγωγικής συνεργασίας και συναντιλήψεως μετά του Δήμου και των λοιπών θεσμικών φορέων του τόπου, επ’ ωφελεία του φιλοπροόδου Σερραϊκού λαού. Ιδιαιτέρως, ο κ. Δήμαρχος Σερραίων ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τους οποίους μοιράζονται κοινά οράματα και ευγενείς φιλοδοξίες για την πρόοδο του τόπου.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 430 επισκέπτες