Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η κατασκευή του αγωγού ακαθάρτων στο δρόμο Σερρών-Χρυσοπηγής (Β΄ φάση), προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο το “πράσινο” περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Σερρών, τόνισε ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΔΕΥΑΣ, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Πρόκειται, δήλωσε ο κ. Χρυσάφης, για ένα σημαντικό έργο υποδομής που συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Σερραίων δημοτών.

Ο αγωγός θα έχει μήκος 7.500 μέτρα και θα χρηματοδοτηθεί κατά 100% από πόρους που θα προέλθουν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Με την ολοκλήρωση του νέου τμήματος αγωγού μεταφοράς λυμάτων και την συνολική λειτουργία του, μαζί με το τμήμα των 3.916,63 μ. που είναι ήδη κατασκευασμένος, θα δοθεί πλήρης λύση στο πρόβλημα συγκέντρωσης και μεταφοράς  των οικιακών λυμάτων των κατοικιών κατά μήκος της οδού Σερρών – Χρυσοπηγής αλλά και των κατασκηνώσεων που λειτουργούν στην περιοχή, ενώ δημιουργούνται, πλέον, και οι προϋποθέσεις, για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό της Χρυσοπηγής.

Στον τομέα της διαχείρισης λυμάτων, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας μεγαλόπνοος προγραμματισμός έργων που διασφαλίζει την αδιάλειπτη θωράκιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος για τις επόμενες δεκαετίες.

Πρόκειται για προτάσεις 50.600.000 ευρώ που αφορούν:

- Επέκταση και αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων πόλης Σερρών, με προϋπολογισμό πρότασης 17,50 εκ. ευρώ (Ταμείο Ανάκαμψης)

-  Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης, συνολικού Προϋπολογισμού 9,0 εκατ. Ευρώ, (Ταμείο Ανάκαμψης)

- Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων νερών της ΕΕΛ Σερρών για απεριόριστη άρδευση για αξιοποίηση και ενίσχυση του αρδευτικού συστήματος του Δήμου, με προϋπολογισμό πρότασης 5,00 εκ. ευρώ (Ταμείο Ανάκαμψης)

-  Δημιουργία Φωτοβολταϊκών Πάρκων συνολικής ισχύος 5,0 MW, προϋπολογισμού 2.950.000,00 ευρώ (Αντώνης Τρίτσης)

-  Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης για το υπόλοιπο τμήμα της ΤΚ Σκουτάρεως, με προϋπολογισμό πρότασης 1,1 εκ. ευρώ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)

-Έργα αποχέτευσης ακαθάρτων σε διάφορα σημεία της πόλης των Σερρών συνολικού μήκους 38 χιλ. μέτρων διαφόρων διατομών, προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)

Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου Σερρώνθα μειώσουν δραστικά το ενεργειακό και λειτουργικό κόστος της ΔΕΥΑΣ και θα μεγεθύνουν την ανταποδοτικότητα της, με απώτερο στόχο την αειφορία.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 310 επισκέπτες