Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης συναντήθηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στο Δημαρχείο με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Σπύρου Μισιρλή.

Κατά τη συνάντηση η επανεκλεγείσα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα παρουσίασε στον Δήμαρχο Σερρών τα νεοεκλεγέντα μέλη και τους στόχους της νέας διοίκησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συλλόγου, ενώ ζήτησε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής για την τόνωση της αγοράς της πόλης.

 Ο Δήμαρχος Σερρών αφού συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε μία δημιουργική θητεία τόνισε:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών αποτελεί τον πυρήνα της ανάπτυξης και τον καθρέφτη της πόλης μας.

Για αυτό και για τη Δημοτική μας Αρχή αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη του ιστορικού αυτού Συλλόγου.

Η σημερινή συνάντηση γνωριμίας αποτελεί την απαρχή μίας νέας συνεργασίας για την επίλυση των ζητημάτων των επιχειρήσεων-μελών του Εμπορικού Συλλόγου καθώς και για την υλοποίηση του σχεδίου του Δήμου για την αναβάθμιση της αγοράς των Σερρών».

Προς την κατεύθυνση, αυτή συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εργασίας της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την προώθηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών παρουσίασε τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό και τη φωταγώγηση της πόλης και του εμπορικού κέντρου με στόχο την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Παράλληλα, ενημέρωσε για την προσαρμογή των εκδηλώσεων και δράσεων της Πολιτείας των Ευχών στα επιδημιολογικά δεδομένα με στόχο την αποφυγή του συγχρωτισμού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επίσης, ο κ.Χρυσάφης αναφέρθηκε στη δρομολογούμενη αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου των Σερρών με μία σειρά έργα, όπως είναι η ανάπλαση της οδού Ερμού με την αντικατάσταση πεζοδρομίων και την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς και με τις παρεμβάσεις  που θα ξεκινήσουν το νέο έτος για το έργο του OPEN MALL.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ.Χρυσάφης, στην αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης θα συμβάλλει καθοριστικά το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED, η απελευθέρωση της πλατείας Ελευθερίας από τραπεζοκαθίσματα και βέβαια η μελλοντική ανάπλαση του συνόλου της κεντρικής πλατείας των Σερρών.

«Στην προσπάθειά μας αυτή τα νέα και δυναμικά πρόσωπα της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου αποτελούν πολύτιμους συμμάχους μας.

Πάμε να κατακτήσουμε τη μεταμόρφωση της πόλης μας», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα επισήμανε:

«Διαπιστώνουμε με μεγάλη χαρά ότι η Δημοτική σας Αρχή έχει πετύχει πολλούς στόχους και εύχομαι να πετύχει ακόμη περισσότερα προς όφελος των πολιτών και του Δήμου.

Υποσχόμαστε ότι θα έχουμε έναν πολύ δυναμικό σύλλογο και θα είμαστε πάντα δίπλα σας γιατί ενωμένοι πετυχαίνουμε πολλά».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 318 επισκέπτες