Στις Σέρρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καβαθάς

Ο κ. Καβαθάς πραγματοποιεί από την Δευτέρα...

Στις Σέρρες ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί στις Σέρρες Υφυπουργός...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


Η πλατεία Ελευθερίας απελευθερώνεται από τα τραπεζοκαθίσματα από την 1η Ιανουαρίου 2022 και παραδίδεται μετά από δεκαετίες στους Σερραίους πολίτες με την απόφαση - σταθμό που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών χθες, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης χθες, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την τροποποίηση της Κανονιστικής Απόφασης για τη χρήση της πλατείας Ελευθερίας.

Είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις τροποποίησης της Κανονιστικής από το Τοπικό Συμβούλιο Σερρών, τη Δημοτική Επιτροπή Δημόσιας Διαβούλευσης και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σερρών.

Για μία ιστορική στιγμή για την πλατεία Ελευθερίας, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η δέσμευσή μας για τον ανοιχτό, προσβάσιμο δημόσιο χώρο γίνεται πράξη.

Τα τραπεζοκαθίσματα επί της πλατείας Ελευθερίας απομακρύνονται και ο χώρος δίνεται εξ ολοκλήρου στη χρήση των πολιτών, όπως ζητούσε η συντριπτική πλειοψηφία των Σερραίων», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης διευκρινίζοντας ότι περιμετρικά της πλατείας το καθεστώς των τραπεζοκαθισμάτων παραμένει ως έχει.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή κατανοεί την αντίδραση των επαγγελματιών της εστίασης που θίγονται από την απόφαση και ότι έχει αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία της στα θέματα του κλάδου προχωρώντας σε μία σειρά από μέτρα ανακούφισης του συνόλου των επιχειρηματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

«Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το στίγμα της πολιτικής μας για τον δημόσιο χώρο και για μία ανοιχτή πλατεία Ελευθερίας, πιο ανθρώπινη και πιο ελκυστική για τους πολίτες.

Στόχος μας είναι οι Σερραίοι να απολαμβάνουν μία διαφορετική πλατεία Ελευθερίας.

Δεν σταματάμε φυσικά εδώ. Θα καταθέσουμε το επόμενο διάστημα συγκεκριμένη πρόταση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και σε άλλες περιοχές των Σερρών πάντοτε με γνώμονα το καλό των πολλών και όχι των λίγων», κατέληξε ο Δήμαρχος Σερρών.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 210 επισκέπτες