Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες στην παρέλαση σε όλο τον Νομό Σερρών

Όπως αποφασίστηκε την Τρίτη, σχετικά με τον...

Π.Ε Σερρών: 60 θάνατοι από covid 19 από 1η Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου

Η αυξημένη επιδημιολογικά εικόνα της Π.Ε σχετικά με τις...

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στις Σέρρες

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Αναμένοντας τα νέα επικυρωμένα πρωτόκoλλα που θα εφαρμοσθούν τη νέα σχολική περίοδο, λαμβάνοντας εγκαίρως μέτρα και με όπλο την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς στη φαρέτρα, ο Δήμος Σερρών δηλώνει ετοιμότητα, μια ανάσα πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας είπε πως από σήμερα μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία βρίσκονται και οι καθαρίστριες για την προετοιμασία των χώρων, τη διασφάλιση της υγιεινής και της λειτουργικότητας σε όλους τους χώρους των σχολείων. Παράλληλα έχει ήδη δοθεί εντολή σε όλους τους Δ/ντές των σχολείων να παραγγείλουν από τους προμηθευτές του Δήμου ότι θεωρούν απαραίτητο για τη διασφάλιση της υγιεινής των χώρων.

10 καθαρίστριες επιπλέον
Σχετικά με τον αριθμό των καθαριστριών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σερρών ο κ. Σιαμάγκας τόνισε πως φέτος αυξήθηκε με 10 επιπλέον κυρίες, φτάνοντας τις 90 στον αριθμό. Μάλιστα διευκρίνισε πως φέτος ο αριθμός και οι ώρες των καθαριστριών είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Σερρών και ο Δήμος αποζημιώνει τις επιπλέον ώρες (περίπου 50) που αξιολόγησε πως είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της υγιεινής των σχολείων.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: