Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


dimotiko_sym_serΟύτε μία ώρα δε διήρκησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (13/7) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου. Ωστόσο, μέσα στο λίγο αυτό χρόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι βρήκαν σημείο διαφωνίας.
Ο λόγος για τα πρώτα δύο θέματα, την ‘παραλαβή έργων προσαρμογής της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων’ και την ‘έγκριση του διετούς προγράμματος δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών’. Η παράταξη του κ. Πέτρου Αγγελίδη, δια στόματος του ίδιου, τόνισε: «Για το θέμα της προσαρμογής των Δημοτικών επιχειρήσεων. Εκφράσαμε μια ξεκάθαρη διαφορετική άποψη εξ’ αρχής.. Δεν μπορούμε τώρα να αλλάξουμε τα λεγόμενα μας. Είναι θέμα αρχής». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Μωυσιάδης που επίσης καταψήφισε τα δύο συγκεκριμένα θέματα. Ως εκ τούτου το θέμα της έγκρισης του διετούς προγραμματισμού δεν πέρασε (το μοναδικό που δεν πέρασε στη συνεδρίαση), σε αντίθεση με την παραλαβή των έργων προσαρμογής της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων που τελικά εγκρίθηκε. Βέβαια, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Πεχλιβανίδης εξέφρασε την άποψη πως η πρόταση που κατατέθηκε στο Δ.Σ. είχε να κάνει μόνο με το λειτουργικό κομμάτι, τον οικονομικό προγραμματισμό και όχι με την ενοποίηση των επιχειρήσεων.

Ένα ακόμη θέμα που ναι μεν πέρασε γρήγορα αλλά όχι στα ‘ψιλά’, είναι αυτό της μίσθωσης του ακινήτου που στεγάζεται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Το ποσό πλέον θα ανέρχεται στα 769,90 ευρώ αντί των 794 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος, αύξηση δηλαδή που είναι και η νόμιμη. Τέλος, η κα. Δέσποινα Ιλανίδου, δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν πρέπει να εγκριθεί το θέμα της επανένταξης των στειρωμένων αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον διότι έτσι θα γεμίσουν οι παιδικές χαρές και οι δρόμοι με αδέσποτα σκυλιά και θα είναι επικίνδυνο για του Σερραίους και κυρίως για τα μικρά παιδιά, άποψη που ωστόσο δεν εισακούσθηκε.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 204 επισκέπτες