Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


Άρχισαν το πρωί της Πέμπτη 8 Ιουλίου οι εργασίες για την προστασία των θεμελίων της γέφυρας Τσέλιου, που δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου του 2021 στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την πλήρη και οριστική αποκατάσταση της στατικής και υδραυλικής επάρκειας της γέφυρας Τσέλιου, ώστε μέσα στον Αύγουστο να δοθεί με ασφάλεια στην κυκλοφορία για οχήματα μέχρι 2 τόνους και να τελειώσει η ταλαιπωρία των πολιτών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Έργων Υποδομών Γιώργο Νυχτοπάτη.

Όπως τόνισε ο κ.Χρυσάφης, «η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή, που διαπιστώθηκαν τα προβλήματα στη γέφυρα Τσέλιου έτρεξε τις διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα οι εργασίες αποκατάστασης στα θεμέλια καθώς και στην κοίτη του χειμάρρου.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που πραγματοποιείται στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων τις τελευταίες δεκαετίες και το οποίο θωρακίζει τη γέφυρα από τον κίνδυνο νέας πλημμύρας».

«Επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, αντιμετωπίσαμε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, οι οποίες, δυστυχώς, παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου ανέτρεψαν τα χρονοδιαγράμματα για την άμεση παράδοση της γέφυρας σε κυκλοφορία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών.

Ο ίδιος γνωστοποίησε, ακόμη, ότι ο Δήμος Σερρών βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των συμπληρωματικών μελετών για την κατασκευή νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο.

Επιπλέον, ο κ.Χρυσάφης επισήμανε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων με την ταυτόχρονη υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπλασης. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την επικαιροποίηση της Αντιπλημμυρικής Μελέτης με βάση και το σχέδιο ανάπλασης.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 288 επισκέπτες