«Φράκαρε» το Νοσοκομείο Σερρών με ασθενείς covid-19

Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο...

Εικόνες ντροπής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών - Πάνω από μια ώρα οι φοιτητές περίμεναν για έλεγχο

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε τη Δευτέρα το πρωί...

Στις Σέρρες ο Στέλιος Πέτσας για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών «ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ» θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Σερρών ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργαρίτης Σχοινάς, και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο και το Χρυσό Κλειδί της πόλης των Σερρών.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, εντάσσεται στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου για την Απελευθέρωση της πόλης των Σερρών το 1913.

Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η υποδοχή του κ. Σχοινά στο Δημαρχείο Σερρών , στις 6.30 θα επισκεφθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο στο Επισκοπείο και στις 7 το απόγευμα ο κ. σχοινάς θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο Διοικητήριο των Σερρών

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί ο κ. Αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τον περίπταό του, στο κέντρο της πόλης των Σερρών την Έκθεση Φωτογραφίας του Ηλία Περγαντή, με τίτλο «200 Χρόνια Ελευθερία» στον πεζόδρομο Κων. Καραμανλή.
Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων Σερρών – Κασσάνδρας στην Πλατεία Ελευθερίας. Ακολουθεί μουσικοχορευτική παράσταση με την ομάδα «Φίλοι Παράδοσης Κασσάνδρας» και τέλος στιες 9.30 το βράδυ συναυλία με τίτλο «Ελεύθεροι Ξανά…» με αντιπροσωπευτικά τραγούδια της περιοχής των Σερρών που θα αποδοθούν από το Μουσικό παραδοσιακό σχήμα Ν. Μπούσιου . Η κ. Η κ. Χρυσάνθη Ιακώβου, δημοσιογράφος – ποιήτρια θα διαβάσει ένα απόσπασμα από το διήγημά της με θέμα τη ζωή του Εμμ. Παππά, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο ‘’Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821’’

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις επόμενες μέρες»

«Τις επόμενες ημέρες οι Σέρρες θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς υποδέχονται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά» δήλωσε στη συνέντετυξη τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για την παρουσίαση του προγράμματος δράσεων και εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών για την Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών
«Η παρουσία της Αρχηγού του Ελληνικού Κράτους και του πρώτου Έλληνα και μάλιστα Μακεδόνα Αντιπροέδρου της Κομισιόν στις εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών το διάστημα από 26 έως 29 Ιουνίου 2021 αποτελεί ύψιστη τιμή για τον τόπο μας.Η παρουσία τους είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική. Είναι και οι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του Δήμου μας στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.
Για αυτό τον λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες και θα τους απονεμηθούν οι ανώτερες τιμητικές διακρίσεις του Δήμου Σερρών στη διάρκεια των πανηγυρικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών στις 26 Ιουνίου και 28 Ιουνίου αντίστοιχα συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Ανάδειξη προσφοράς του Ήρωα Εμμανουήλ Παππά»

Ο κ.Χρυσάφης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Σερραίου ήρωα Εμμανουήλ Παπά αλλά και στις δράσεις του Δήμου Σερρών για την ανάδειξη της προσφοράς του μεγάλου ήρωα.
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 27 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας κάτω από τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά θα πραγματοποιηθεί η αδελφοποίηση του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Κασσάνδρας, όπου έδρασε ο Σερραίος αρχιστράτηγος των Ελληνικών Επαναστατικών Δυνάμεων.
«Μαζί με τη Δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά έχουμε κοινό στόχο:
Να αναδείξουμε από κοινού και να υπενθυμίσουμε στις επερχόμενες γενεές, τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση του Εμμανουήλ Παπά για την Πατρίδα.
Να αποκαταστήσουμε τον Εμμανουήλ Παπά στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων του 1821», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης.

Γιώργος Ανδρέου «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – Μνήμη Σερρών»
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο θα κορυφωθούν στις 29 Ιουνίου με τη μεγάλη συναυλία με τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – Μνήμη Σερρών» στο Πάρκο Ηρώων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί, στο Πάρκο Ηρώων για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ο Ύμνος των Σερρών σε στίχους του Γιώργου Ανδρέου από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 274 επισκέπτες