Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Δήμου Σερρών για τις εκδηλώσεις της 108ης επετείου Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών στις 29 Ιουνίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021- Σέρρες 2021» Βασίλης Κατιρτζόγλου ανέφερε πως η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει με μια μεγάλη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου, στην οποία θα ακουστεί για πρώτη φορά ο «ύμνος των Σερρών», δημιούργημα του Σερραίου μουσικοσυνθέτη, από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών και με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Πάρκο Ηρώων.
Το κείμενο «Οι Σέρρες μέσα στον χρόνο» έχει γράψει η σημαντική και με πανελλήνια αναγνώριση Σερραία φιλόλογος Αλεξάνδρα Μπαϊρα.

Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται στα γραφεία της ΚΕΔΗΣ, Εθνικής Αντίστασης 34, τηλ. 2321068900 και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σερρών τηλ. 2321350112, ενώ ειδικό stand θα στηθεί μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο των Σερρών. Η είσοδος των προσκεκλημένων στον χώρο της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί στις 20:00, ώστε η προσέλευση να είναι σταδιακή και ελεγχόμενη. Όσοι παρευρεθούν πρέπει να φοράνε μάσκες και να επιδεικνύουν στην είσοδο το αρνητικό Self Test είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού.
Μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ Σερρών και η ΕΡΤ 3.

«Πόθος Ελευθερίας»
Το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 8 το βράδυ θα γίνει η Ανακήρυξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά σε επίτιμο Δημότη Σερρών, στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Την Κυριακή στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Αδελφοποίηση του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Κασσάνδρας στην Πλατείς Ελευθερίας στο χώρο εμπρός από τον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά, όπου θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων. Θα ακολουθήσει συναυλία με γενικό τίτλο «Πόθος Ελευθερίας».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: