Παραιτήθηκαν οι παθολόγοι από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Στον … αέρα βρίσκεται η λειτουργία των...

Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Σερρών για τους εμβολιασμούς παρουσία του Αθ. Εξαδάκτυλου

Υπέρ της διεξαγωγής των παρελάσεων τάχτηκε από...

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στις Σέρρες

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Την επέκταση του δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη των Σερρών ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν την Τρίτη το μεσημέρι.

Για μια θετική εξέλιξη, που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των Σερρών, έκαναν λόγο οι δυο άνδρες, επισημαίνοντας πως “οι Σέρρες βγαίνουν έτσι από την άτυπη ενεργειακή απομόνωση”.

Τα έργα, προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2021 και να ολοκληρωθούν το 2023. Πρόκειται για ένα δίκτυο 70 χιλιομέτρων με περισσότερες από 2.000 συνδέσεις.

Εκτιμάται, ότι η μείωση του ενεργειακού κόστους θα είναι της τάξης του 50%.

Όσο για το κόστος σύνδεσης υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται από 1.500 – 3.000 ευρω για την εσωτερική εγκατάσταση.

“Οι Σέρρες θα αποτελέσουν το κέντρο σύνδεσης της ΔΕΔΑ με τις υπόλοιπες πόλεις τις Κεντρικής Μακεδονίας, που θα αναπτύξουν δίκτυα διανομής φυσικού αερίου”, σημείωσε ο κ. Τσάκας.

Τόσο ο κ. Χρυσάφης όσο και ο κ. Τσάκας αναφέρθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία που έχουν και κάλεσαν τους δημότες να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 298 επισκέπτες