Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Με στόχο την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του κορονοϊού στο σύνολο της σχολικής κοινότητας του Δήμου, στη διενέργεια δωρεάν rapidtests όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που επαναλειτούργησαν τη Δευτέρα, προχωρά ο Δήμος Σερρών.

«Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Για αυτό τον λόγο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων στον Δήμο μας, λάβαμε μέριμνα, ώστε εκπαιδευτικοί, σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες να εξετάζονται δωρεάν για COVID-19 εφόσον το επιθυμούν. Έτσι, καλύπτουμε, πλέον, τις ανάγκες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία του Δήμου Σερρών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Πρόκειται για ενέργεια (προαιρετικού χαρακτήρα), που θα λειτουργεί συνδυαστικά με τη ψηφιακή πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 edu.testing.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών.

«Η υπάρχουσα ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου, φαίνεται ό τι μερικές φορές δεν εξυπηρετεί τόσο πολύ (βάσει εκτιμήσεων εκπαιδευτικών) καθώς κλείνει ραντεβού σε χώρους, που δεν είναι τόσο κοντά στον τόπο κατοικίας των εκπαιδευτικών», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιαμάγκας. Την ίδια ώρα εξήγησε το σκεπτικό και τον τρόπο της ενέργειας του Δήμου: «Ο Δήμος Σερρών προκειμένου να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς και αυτή η ροή να γίνει μεγαλύτερη, έδωσε τη δυνατότητα καταρχήν στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τώρα αυτή την εβδομάδα και στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας να κάνουν δωρεάν rapit test και ταυτόχρονα επέκτεινε τον κύκλο των ανθρώπων που μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος συμπεριλαμβάνοντας όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται μέσα στα σχολεία (σχολικοί, φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, καθαρίστριες ή άλλο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό» σημείωσε ο κ. Σιαμάγκας.

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών έχει ενημερώσει ήδη τους διευθυντές και διευθύντριες των Γυμνασίων και Λυκείων για τη διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να πραγματοποιούν rapid tests στο πιστοποιημένο μικροβιολογικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 299 επισκέπτες