Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Προ των ευθυνών της θέτει τη δημοτική αρχή Σερρών η επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου σχετικά με την ποιότητα των μασκών που διανεμήθηκαν από το Δήμο στα σχολεία, την πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως με φωτογραφικό υλικό κατέδειξε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ της ποσότητας των 18.000 υφασμάτινων μασκών που ο Δήμος Σερρών προμηθεύτηκε -με απευθείας ανάθεση έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ- διανεμήθηκε και ποσότητα 2000 μασκών από πολυπροπυλένιο.
«Τίθεται θέμα αξιοπιστίας και η ευθύνη βαραίνει τη δημοτική αρχή, η οποία δημόσια θα πρέπει να την αναλάβει και όχι να κρύβεται πίσω από τον προμηθευτή» δήλωσε σήμερα η κα Παπαφωτίου μιλώντας στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» της ΕΡΤ Σερρών, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη οι δημότες να γνωρίζουν που πηγαίνουν τα χρήματά τους, ενώ κατηγόρησε τον Δήμαρχο Σερρών ότι επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες του.

Σ. Μισιρλής: «Ο Δήμαρχος δεν φέρει καμία ευθύνη»

«Ο Δήμαρχος δεν φέρει καμία ευθύνη » δήλωσε απαντώντας στην κα Παπαφωτίου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μισιρλής. Όπως υποστήριξε μιλώντας στην ίδια εκπομπή, παρ’ ότι το υλικό δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία, οι μάσκες πολυπροπυλενίου θα αντικατασταθούν με άλλες υφασμάτινες και πως ο συγκεκριμένος προμηθευτής ανακηρύχθηκε έκπτωτος από το Δήμο Σερρών.
Ο κ. Μισιρλής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι μαθητές που έλαβαν την συγκεκριμένη μάσκα θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και μία επιπλέον από τις υφασμάτινες που θα διανεμηθούν, ενώ αν και δεν θεωρεί ότι τίθεται θέμα  πολιτικής ευθύνης, δέχεται να την αναλάβει εξ ολοκλήρου. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και τα σχόλια που προκλήθηκαν από γονείς των μαθητών για το θέμα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 199 επισκέπτες