Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την ανταλλαγή των οικοπέδων μεταξύ του Δήμου Σερρών και της ΔΕΥΑΣ προκειμένου να ανεγερθεί νέο Δικαστικό Μέγαρο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Με την ανταλλαγή, ο Δήμος Σερρών αποκτά την κυριότητα του οικοπέδου περίπου 15,6 στρεμμάτων απέναντι από το Πάρκο Ηρώων.

Στη συνέχεια ο Δήμος θα προσφέρει το συγκεκριμένο οικόπεδο στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Σερρών, και σε αντάλλαγμα θα αποκτήσει το υφιστάμενο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου, όπου θα στεγάσει διοικητικές υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σερρών, με ενέργειες του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, έργο προϋπολογισμού οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, ήδη από τις 31 Αυγούστου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ του υπουργείου. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες κατασκευής του νέου Μεγάρου αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το καλοκαίρι του 2023.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 304 επισκέπτες