Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Λίγους μήνες πριν την έναρξη της σεζόν 2023-24 ο Πανσερραϊκός κινδυνεύει να μείνει... άστεγος σε περίπτωση ανόδου στη Superleague!

Σας είχαμε υποσχεθεί πριν μερικές μέρες ότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα θα ερευνήσουμε το γηπεδικό θέμα που έχει προκύψει για τον Πανσερραϊκό σε περίπτωση που η ομάδα καταφέρει να κερδίσει την άνοδό της στη Superleague και πλέον, αφού ψάξαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε ορισμένα πράγματα, είμαστε εδώ για να αναλύσουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν αρχές Νοεμβρίου του 2021 όταν έγινε γνωστό ότι μετά από ενέργειες των ανθρώπων της ΠΑΕ Πανσερραϊκός ο Δήμος Σερρών, στον οποίο ανήκει το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, έλαβε χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου. 

Η παραπάνω χρηματοδότηση αφορά τέσσερις τομείς: 

- Επείγουσες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

- Προμήθεια και αντικατάσταση προβολέων.

- Προμήθεια και αντικατάσταση καθισμάτων, πάγκων κλπ.

- Προμήθεια και αντικατάσταση φθαρμένων υλικών στην εξωτερική όψη του γηπέδου.

Μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει σχετικά βίντεο και εικόνες στις οποίες μπορούσε να δει κανείς πως θα μοιάζει ο "λάκκος των λεόντων" μετά τις παραπάνω εργασίες. Παρόλα αυτά, 1,5 χρόνο μετά, το γήπεδο όχι μόνο δεν εκσυγχρονίστηκε, αλλά παρουσιάζει ακόμα χειρότερη εικόνα, μιας και τα έργα έμειναν μόνο στα... χαρτιά!

Για την ακρίβεια, οι μόνες ενέργειες που έγιναν από πλευράς Δήμου Σερρών στους πρώτους 17 περίπου μήνες μετά τη λήψη της χρηματοδότησης ήταν ορισμένοι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά από ουσιαστικά έργα... μηδέν. Κι αυτό γιατί το μεγάλο "αγκάθι" για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου αποτελεί η στατική επάρκειά του και προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες μέσα στο καλοκαίρι του 2023, οι απαραίτητες διαδικασίες από τον Δήμο Σερρών θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό.

Αντ' αυτού, μόλις λίγες μέρες πριν, στις 10/04, όπως διαβάσατε στο Panserraikos Blog, ανακοινώθηκε από τον Δήμο η ανάθεση του έργου της μελέτης στατικής επάρκειας, αποκατάστασης και ενίσχυσης των εγκαταστάσεων του γηπέδου στην εταιρεία "CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.". Εκ πρώτης όψεως, η παραπάνω είδηση ήχησε όμορφα στα αυτιά των Σερραίων φιλάθλων, αλλά...

Δεν πέρασαν παρά μόνο οκτώ μέρες και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίαςπλευράς-Θράκης αποφάσισε να ακυρώσει την παραπάνω ανάθεση από πλευράς Δήμου Σερρών καθώς από τη στιγμή που δεν συνέτρεχε επείγουσα ανάγκη για την πραγματοποίηση της μελέτης, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, θα έπρεπε να ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία για την ανάθεση του έργου! 

Εξάλλου, όπως μάθαμε, όποια εταιρεία αναλάβει εν τέλει τη μελέτη θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου δύο μηνών προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο, μιας και οι διαδικασίες αυτές δεν είναι δουλειές που μπορούν να γίνουν σε... 3-4 μέρες!

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να πραγματοποιηθεί η μελέτη ώστε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα απαραίτητα έργα, ο Δήμος Σερρών θα πρέπει να τρέξει με ρυθμούς... Γιουσέιν Μπολτ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου τον Αύγουστο να είναι έτοιμος ο ανανεωμένος "λάκκος των λεόντων". Και μόνο σίγουρο δεν μπορεί να είναι ότι ακόμα και αν ξεκινήσουν κάποια στιγμή και ολοκληρωθούν οι εργασίες της στατικής μελέτης θα μπορούν να τρέξουν ομαλά τα υπόλοιπα έργα, μιας και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και άλλα παρόμοια εμπόδια.

Βλέπετε, η όλη πορεία ενός έργου από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή του μπορεί να περάσει από... χίλια κύματα. Για να το καταλάβετε καλύτερα, θα εστιάσουμε στο θέμα με την αντικατάσταση των καθισμάτων στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η λήψη της χρηματοδότησης, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, η οποία πραγματικά σε επίπεδο οργάνωσης έχει κάνει μεγάλα άλματα τα τελευταία χρόνια, εξασφάλισε προσφορά για την αντικατάσταση όλων των καθισμάτων του γηπέδου, με το κόστος να είναι μέσα στα πλαίσια της χρηματοδότησης. Δυστυχώς όμως, προκειμένου να γίνει νομότυπα η όλη διαδικασία, έπρεπε να προηγηθεί διαγωνισμός. 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, με τον Δήμο Σερρών να επιτυγχάνει με τα ίδια χρήματα συμφωνία για την αντικατάσταση μόνο των καθισμάτων στα δύο πέταλα, δηλαδή μόνο για 4.500 καθίσματα αντί για 9.500! Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά τον διαγωνισμό προέκυψαν ενστάσεις εις βάρος της εταιρείας στην οποία ανατέθηκε το έργο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα νέα καθυστέρηση στην όλη διαδικασία!

Με λίγα λόγια και για να μην το... κουράζουμε, η νέα σεζόν στη Superleague ξεκινάει σε τέσσερις μήνες από τώρα και σε περίπτωση που ο Πανσερραϊκός είναι μία από τις 14 ομάδες που θα αγωνιστούν σε αυτήν, τότε είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει την πόρτα της μεγάλης κατηγορίας ως... άστεγος!

Ο Δήμος Σερρών από την πλευρά του έχει τονίσει στο παρελθόν ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, αλλά το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει μετά τα μέσα Αυγούστου, οπότε πολύ δύσκολα τα "λιοντάρια" θα αποφύγουν το... ξεσπίτωμα έστω και για λίγα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν.

Επισήμως, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, η οποία έχει... δεμένα χέρια σε ότι αφορά το όλο θέμα μιας και το γήπεδο δεν ανήκει σε αυτήν, δεν έχει κάνει ακόμα κάποια κίνηση για συζητήσεις σχετικά με την εύρεση στέγης για το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Πράγμα που είναι λογικό για τους ερυθρόλευκους αφού για αυτούς προέχει η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον βόρειο όμιλο της Superleague 2.

Σίγουρα όμως οι άνθρωποι της ΠΑΕ, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ορισμένες εναλλακτικές λύσεις. Μια προσιτή επιλογή για τα πρώτα εντός έδρας ματς της σεζόν 2023-24 θα ήταν η μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, αλλά το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη επιλογή έχει να κάνει με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γήπεδο είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως έδρα από τον ΠΑΟΚ λόγω των έργων που πρόκειται να γίνουν στην Τούμπα.Οπότε, λογικό είναι να εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις, με μια εξ'αυτών να είναι το γήπεδο των Πηγαδίων της Ξάνθης.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Σερρών, θα πρόκειται πραγματικά για τεράστιο... φιάσκο αν τελικά δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τα έργα σε ένα διάστημα περίπου δύο ετών μετά τη λήψη της χρηματοδότησης ύψους 1.000.000 ευρώ. Μια ενδεχόμενη επιστροφή του Πανσερραϊκού στην Superleague, με την ομάδα να παίζει τα εντός έδρας παιχνίδια της μακριά από τις Σέρρες θα είναι μια παταγώδης αποτυχία της δημοτικής αρχής και σίγουρα όχι η καλύτερη διαφήμιση ενόψει των δημοτικών εκλογών!

Πηγή: https://panserraikos.blogspot.com/

Διαβάτε επίσης: 
Άλλα δηλώνατε κ.Χρυσάφη για το Κολυμβητήριο το 2019... Διαβάστε επίσης: