Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Δήμαρχε των Σερραίων Δημοτών, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023 διεπράχθη μετά από δική σου έγκριση, τεραστίου μεγέθους παρανομία στο αυτοκινητοδρόμιό μας. Μασκαρέψατε αγωνιστική διοργάνωση σε Track day, δηλαδή ελεύθερες δοκιμές, γνωρίζοντας, αν όχι πρόβλημά σας, μετά από 25 χρόνια επίσημος λογιστής, 4 χρόνια πρόεδρός του και γύρω σου 9 σύμβουλοι.

Η εκδήλωση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας αγώνας. Άλλωστε έτσι διαφήμιζε όλο το πρόγραμμά του, που ευτυχώς κατοικοεδρεύει στο αρχείο μου και η εκτέλεσή του δεν κατάφερε να το κρύψει. Το RACE έπαιρνε και έδινε. Μεταφρασμένο σημαίνει ΑΓΩΝΑΣ. Ο αυστηρός αριθμός συμμετεχόντων δήλωνε εξαρχής τον χαρακτήρα του γεγονότος. Δεν είχατε άδεια τέλεσης αγώνος από την επίσημη Ομοσπονδία, δεν είχατε την έγκριση του υπουργείου προστασίας του Πολίτη, δεν είχατε ασφάλεια επίσημη της πολιτείας (ΟΜΑΕ), οι συμμετέχοντες δεν διέθεταν αγωνιστική άδεια, τα αυτοκίνητα δεν διέθεταν βιβλιάριο , δεν διενεργήθη τεχνικός έλεγχος, δεν δόθηκαν φυλλάδια τεχνικού ελέγχου καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ούτε και τις προδιαγραφές προκειμένου να λάβουν μέρος στον πλέον επικίνδυνο αγώνα, αυτόν της ταχύτητος.

Δόθηκε εκκίνηση και τερματισμός βάσει δοκιμαστικών και κύπελλα γενικής και κατηγοριών. Υπάρχει καταγραφή της οργανώσεως η οποία καλεί ενδιαφερόμενους με οχήματα που ενδεχομένως διέθεταν ακόμη και ληγμένα συστήματα προστασίας. ""Ελάτε και με ληγμένα"".

Θέσατε ζωές στην κόψη του πελέκεως. Η ευθύνη σας είναι εγκληματική. Οι άλογες πράξεις δεν έχουν τελειωμό. Έλαμπε δια της απουσίας του το πυροσβεστικό όχημα. Δεν στελεχώθηκε ο αγώνας με κριτές, και τον Αλυτάρχη που τοποθετήσατε απλά δεν τον προστατέψατε. Δεν διέθετε ανάλογο πτυχίο. Ζητώ να μάθω την ειδικότητα του γιατρού που συνόδευε το Νοσοκομειακό. Επίσης δεν μεριμνήσατε για γερανό (κανονικό), που θεωρείται απαραίτητος.

Γενικώς έλειπαν τα μέτρα ασφαλείας. Δεν έχω τίποτα με τον οργανωτή και ούτε θέλω να τον ξέρω. Εσείς Δήμαρχε του ανοίξατε την πόρτα και στην ουσία συνδιοργάνωσατε ένα πέρα για πέρα επικίνδυνο, παράτυπο, παράνομο αγώνα. Οι φορείς που έχουν την ευθύνη λειτουργίας ενός αυτοκινητοδρομίου ως αθλητικού χώρου και η Ομοσπονδία αγώνων αυτοκινήτου, ελπίζω να λάβουν τα μέτρα τους. Δεν είναι δική σου η πίστα Δήμαρχε για να κάνεις ότι θέλεις. Η λειτουργία του υπόκειται σε νόμους και κανόνες του υπουργείου Αθλητισμού. Πρόσβαλες την 50ετη μου σύννομη εμπλοκή με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όσων με ακολούθησαν. Μαγαρίσατε όλοι σας μια ιδέα μου (της δημιουργίας Αυτοκινητοδρομίου στην πόλη μου), με εσένα Δήμαρχε να το τερματίζεις. Μετέτρεψες έναν ιερό χώρο αγώνων ταχύτητος σε άντρο επικίνδυνων παρανομιών. Το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς. Διασύρουν οι πράξεις σας το Αυτ/μιο, την πόλη μου, τους αγώνες, τον κόσμο του και όλη την χώρα. Αυτή την αναβάθμιση εννοείτε, όταν ζητάτε βοήθεια του υπουργού συγκοινωνιών;

Να σου θυμίσω ότι πέρυσι σου έστειλα επιστολή ( ηλεκτρονική) καθώς παραπονέθηκες, ότι δημοσιεύω κείμενα πριν σας ενημερώσω. Το θέμα το οποίο με απασχολούσε ήτο η οργάνωση πέρα για πέρα παράνομου αγώνος ταχύτητος και μάλιστα νυκτερινού. Τον ακυρώσατε και σωθήκατε από την γενική κατακραυγή. Να σας ενημερώσω, ότι οι αγώνες ταχύτητος διέπονται από τους αυστηρότερους κανόνες και νόμους καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ζωή. Παρότι ο ρόλος σας διττός, Δήμαρχος και πρόεδρος του Αυτ/μίου, επανήλθατε πάλι φέτος στις 11/12 Φεβρουαρίου. Οργανώθηκε με την "έγκρισή" σας αγώνας ταχύτητος με την τραγική μάσκα του Track day. Γνωρίζω καλά τι σημαίνει Track Day. Κάτι που έκανα από το 77 στην πίστα της Monza.

Όσο για την ιστορική ΛΑΜΣ (Λέσχη αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας) από την εποχή της χαρμανοποίησής της μετά του αμαρτωλού αυτοκινητοδρομίου χάθηκε στο βάθος του πικρού χυλού εξαιτίας της ηγεσίας της, που συναινεί σε τέτοια γεγονότα. Μικρά παιδιά την ιδρύσαμε και τώρα ξεφτιλίζεται ασυστόλως.

ΣΗΜ: Τους πολύωρους αγώνες τους εφηύρε στην Ελλάδα η ταπεινότητά μου και γνωρίζω καλά πόσο δύσκολοι αποβαίνουν στους οργανωτές και στους νόμιμους αγωνιζόμενους. Στους παράνομους αγώνες προστρέχουν πολλοί καθώς το κόστος της νομιμότητος αυξάνει τα έξοδα εκθετικά. Εμείς οι νόμιμοι είναι άδικο να αποβούμε τα κορόιδα.

Τάσος Χανλίογλου

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...