Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Το Τμήμα «Φύλακας Μουσείων & Αρχ.Χώρων» Α’ Εξαμήνου, που λειτουργεί στο Δημόσιο ΙΕΚ Ν.Ζίχνης πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Λαογραφικά Μουσεία Θολού και Νέας Ζίχνης.

Σκοπός της πρόσφατης επίσκεψης ήταν να δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας με το χώρο των μουσείων και να συνδυαστεί η Θεωρία και η Πράξη για τους καταρτιζόμενους σπουδαστές. Ο συνοδός εκπαιδευτής και οι δώδεκα(12) εκπαιδευόμενοι του Τμήματος ξεναγήθηκαν στους υπέροχους χώρους των μουσείων και έλαβαν πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα εκθέματα.

Οι επισκέψεις σε «πεδίο» θεωρούνται (και όντως είναι) ένα σημαντικό μέσο για την ενθάρρυνση της μάθησης, καθώς οι σπουδαστές των ΙΕΚ αποκομίζουν πολλά από όσα βλέπουν και βιώνουν στο πεδίο. Η ενσωμάτωση της διδασκαλίας στον πραγματικό κόσμο αυξάνει την αξία της μάθησης και ενθαρρύνει τους σπουδαστές να εφαρμόσουν στον πραγματικό κόσμο όσα διδάχτηκαν μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Επιμέλεια : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...