Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Την ώρα που η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθη Παλάζη, ως άλλη «Ιφιγένεια», συνειδητά αυτοαναιρούνταν, μέσω μιας άνευ ουσιαστικού λόγου πραγματοποιηθείσας συνέντευξης τύπου, για την ακύρωση συμμετοχής ενός αμφιλεγόμενου καλλιτέχνη στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, εξελίσσονταν παράλληλα άλλο ένα… «δράμα» χαρακτηριστικό της… «οργάνωσης» που διέπει την Δημοτική Αρχή στον Δήμο Σερρών.

Ζητείται σοβαρότητα

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Σερρών κατέβηκε στην Αθήνα για να υπογράψει, στην σχετική τελετή, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και 75 Δήμων της χώρας. Χωρίς όμως να έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Και τι πιο λογικό (!), ορίστηκε την ίδια μέρα, κατεπείγουσα Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου από 11.00 έως 11.30 π.μ.), με μοναδικό θέμα την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Σερρών στο Μνημόνιο Συνεργασίας και της εξουσιοδότησης του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη να το υπογράψει!
Πλήρης απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου ή άγνοια των διαδικασιών;
Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…

Όπως και να ‘χει ευτυχώς προλάβαμε, ‘’δεν έσπασε ο διάολος το ποδάρι του ‘’, υπογράψαμε το Μνημόνιο και θα συμμετάσχουμε με ασφάλεια στη δημιουργία του «δικτύου» ελληνικών πόλεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις».

Η ιστορία του μνημονίου

Έξι (6) πόλεις της Ελλάδας, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και η Κοζάνη είχαν επιλεχθεί μαζί με άλλες 371 ευρωπαϊκές πόλεις για να συμμετάσχουν και να ηγηθούν πιλοτικά στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030 από και προς τους πολίτες».

Οι επιλεχθείσες πόλεις θα κληθούν να επιτύχουν, σε λιγότερο από δέκα χρόνια, τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας, 20 χρόνια νωρίτερα από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Φυσικά για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν σημαντικοί κοινοτικοί πόροι,  με πολλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά, επενδυτικά, αναπτυξιακά και εκπαιδευτικά οφέλη.

Οι πόλεις αυτές προορίζονται να λειτουργήσουν ως πρότυποι κόμβοι καινοτομίας για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ αυτών και η πόλη μας, που η επίτευξη των στόχων κλιματικής ουδετερότητας θα είναι εκεί στο μακρινό 2050.
Το πώς τα κατάφεραν η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και η Κοζάνη, οι Δήμαρχοι τους να προηγηθούν … Ίσως να οφείλεται ότι οι Δημαρχιακές αρχές εκεί είχαν άλλες προτεραιότητες το 2022 σε σχέση με τη δικιά μας.

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στη Μασκαράτα μας, έχοντας υπόψη μας ό,τι:

 κάποιοι μας διοικούν σοβαρά και εμείς σε πείσμα αυτών, σοβαρά… γελάμε!!!
Ξεκίνησε το Τριώδιο, και όλοι βρισκόμαστε σε αναμονή του νέου προγράμματος (Ο FY πήρε «άκυρο») της Μασκαράτας και φυσικά της φύτευσης νέων ανοιξιάτικων λουλουδιών.
Καλές Αποκριές.

Άρθρο του Νίκου Κουφοτόλη

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...