Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις Σέρρες

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε...

Ο Δήμος Σερρών γιορτάζει με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια 2022»

Την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών θα γιορτάσει με λαμπρότητα και εφέτος ο Δήμος Σερρών με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. 


Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το υπέρτατο γεγονός, που δίνει ελπίδα στο ανθρώπινο γένος και εξισορροπεί το φθαρτό σώμα με την άυλη ψυχή. Η Ανάσταση έχει και συμβολική σημασία, αφού έπειτα από τα πάθη έρχεται συνήθως η Ανάσταση.


Δεν είναι τυχαίο, που το Πάσχα γιορτάζεται την άνοιξη, όταν δηλαδή η φύση ανασταίνεται ύστερα από το χειμερινό ύπνο της και ξυπνά πανέτοιμη για δημιουργία.

Το Πάσχα στην Ελλάδα γιορτάζεται με τρόπο ξεχωριστό. Η κατάνυξη που δημιουργείται με τους ύμνους της εκκλησίας μαζί με τα γλέντια στα σπίτια και τις αυλές «ζυμώνουν» την ευδαιμονία, που ξεχειλίζει από παντού. Κι επειδή δύο χρόνια στερηθήκαμε τη χαρά των μαζώξεων και των γλεντιών, το φετινό Πάσχα έρχεται με καλύτερους οιωνούς. Ο Covid-19 περιορίζεται, τα μέτρα αναστέλλονται , οι περιορισμοί παύουν να ισχύουν.

Θα στηθούν πάλι τα γλέντια με τον οβελία να στριφογυρίζει στη σούβλα, θα γεμίσουν τα ποτήρια με κρασί, θα ακουστούν οι ευχές μαζί με τις χαρμόσυνες καμπάνες της εκκλησίας: «Χριστός Ανέστη!», «Χρόνια Πολλά».

Η στέρηση γεννά επιθυμίες, μεγιστοποιεί τις απώλειες, δίνει αξία στις μικρές, καθημερινές χαρές, που υποστηρίζουν τη ζωή και το φετινό Πάσχα έρχεται τη στιγμή, που οι αντοχές μας έσβησαν. Μετά τις θυσίες, λοιπόν, που κάναμε, έρχεται η Ανάσταση! «Καλό Πάσχα», με ΥΓΕΙΑ !

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Θα ξεχάσουμε τα ελληνικά μας ! Τα ορθογραφικά λάθη σε πινακίδες είναι ένα μάλλον σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα. Και ποιος δεν έχει συναντήσει, άλλωστε, μπροστά του πινακίδες, οι οποίες έχουν ...
  • Το μπουγέλο Στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου αγαπημένη συνήθεια των μαθητών είναι να παίξουν μπουγέλο μεταξύ τους μόλις κλείσουν τα σχολεία. Στήνονται σχέδια μ...
  • Βραβεία για το Γυμνάσιο της Πρώτης Το «Project» των έντεκα(11) μαθητών του Γυμνασίου Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης και των τεσσάρων(4) από το 2ο Γυμνάσιο Σερρών κατέκτησε την 2η θέση στο Διεθνή Μαθη...
  • Έκανε και προσπεράσεις! «Κεφάκια» είχε ο οδηγός του ημιφορτηγού (τύπου pick-up), που κουβαλούσε στην καρότσα του ένα βαρέλι, έναν καταψύκτη, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, δύο ποδήλατα και...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 520 επισκέπτες