Ανοιξε τις πύλες της η 19η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

Πλημμύρισε με χρώματα και αρώματα η Πλατεία...

Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών

«Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του...

Εαρινό πρωτάθλημα στίβου: Η καρδιά του Ελληνικού στίβου θα “χτυπά” στις Σέρρες

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα πάρουν μέρος στο Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» της πόλης των Σερρών.


Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το υπέρτατο γεγονός, που δίνει ελπίδα στο ανθρώπινο γένος και εξισορροπεί το φθαρτό σώμα με την άυλη ψυχή. Η Ανάσταση έχει και συμβολική σημασία, αφού έπειτα από τα πάθη έρχεται συνήθως η Ανάσταση.


Δεν είναι τυχαίο, που το Πάσχα γιορτάζεται την άνοιξη, όταν δηλαδή η φύση ανασταίνεται ύστερα από το χειμερινό ύπνο της και ξυπνά πανέτοιμη για δημιουργία.

Το Πάσχα στην Ελλάδα γιορτάζεται με τρόπο ξεχωριστό. Η κατάνυξη που δημιουργείται με τους ύμνους της εκκλησίας μαζί με τα γλέντια στα σπίτια και τις αυλές «ζυμώνουν» την ευδαιμονία, που ξεχειλίζει από παντού. Κι επειδή δύο χρόνια στερηθήκαμε τη χαρά των μαζώξεων και των γλεντιών, το φετινό Πάσχα έρχεται με καλύτερους οιωνούς. Ο Covid-19 περιορίζεται, τα μέτρα αναστέλλονται , οι περιορισμοί παύουν να ισχύουν.

Θα στηθούν πάλι τα γλέντια με τον οβελία να στριφογυρίζει στη σούβλα, θα γεμίσουν τα ποτήρια με κρασί, θα ακουστούν οι ευχές μαζί με τις χαρμόσυνες καμπάνες της εκκλησίας: «Χριστός Ανέστη!», «Χρόνια Πολλά».

Η στέρηση γεννά επιθυμίες, μεγιστοποιεί τις απώλειες, δίνει αξία στις μικρές, καθημερινές χαρές, που υποστηρίζουν τη ζωή και το φετινό Πάσχα έρχεται τη στιγμή, που οι αντοχές μας έσβησαν. Μετά τις θυσίες, λοιπόν, που κάναμε, έρχεται η Ανάσταση! «Καλό Πάσχα», με ΥΓΕΙΑ !

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...