Νοσοκομείο Σερρών: Έκλεισε η ουρολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Έκλεισε η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου...

Κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών

Με κυρίαρχα αιτήματα την ανοιχτή προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία  μέχρι την πλήρωσή τους, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την αύξηση του Προϋπολογισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι κινητοποίηση  έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Σερρών, στο πλαίσιο της...

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το υπέρτατο γεγονός, που δίνει ελπίδα στο ανθρώπινο γένος και εξισορροπεί το φθαρτό σώμα με την άυλη ψυχή. Η Ανάσταση έχει και συμβολική σημασία, αφού έπειτα από τα πάθη έρχεται συνήθως η Ανάσταση.


Δεν είναι τυχαίο, που το Πάσχα γιορτάζεται την άνοιξη, όταν δηλαδή η φύση ανασταίνεται ύστερα από το χειμερινό ύπνο της και ξυπνά πανέτοιμη για δημιουργία.

Το Πάσχα στην Ελλάδα γιορτάζεται με τρόπο ξεχωριστό. Η κατάνυξη που δημιουργείται με τους ύμνους της εκκλησίας μαζί με τα γλέντια στα σπίτια και τις αυλές «ζυμώνουν» την ευδαιμονία, που ξεχειλίζει από παντού. Κι επειδή δύο χρόνια στερηθήκαμε τη χαρά των μαζώξεων και των γλεντιών, το φετινό Πάσχα έρχεται με καλύτερους οιωνούς. Ο Covid-19 περιορίζεται, τα μέτρα αναστέλλονται , οι περιορισμοί παύουν να ισχύουν.

Θα στηθούν πάλι τα γλέντια με τον οβελία να στριφογυρίζει στη σούβλα, θα γεμίσουν τα ποτήρια με κρασί, θα ακουστούν οι ευχές μαζί με τις χαρμόσυνες καμπάνες της εκκλησίας: «Χριστός Ανέστη!», «Χρόνια Πολλά».

Η στέρηση γεννά επιθυμίες, μεγιστοποιεί τις απώλειες, δίνει αξία στις μικρές, καθημερινές χαρές, που υποστηρίζουν τη ζωή και το φετινό Πάσχα έρχεται τη στιγμή, που οι αντοχές μας έσβησαν. Μετά τις θυσίες, λοιπόν, που κάναμε, έρχεται η Ανάσταση! «Καλό Πάσχα», με ΥΓΕΙΑ !

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Και ο μήνας έχει εννιά.. Γνωστοί, φίλοι, κάτι ξαδέρφια κάτι μπατζανάκια, επενδυτές, αγωνιούν μη τυχόν και αποδειχθεί ότι ο Δήμαρχος Σερρών δεν έπραξε τα δέοντα για την άμεση αποκατάστασ...