Ανοιξε τις πύλες της η 19η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

Πλημμύρισε με χρώματα και αρώματα η Πλατεία...

Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών

«Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του...

Εαρινό πρωτάθλημα στίβου: Η καρδιά του Ελληνικού στίβου θα “χτυπά” στις Σέρρες

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα πάρουν μέρος στο Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» της πόλης των Σερρών.


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2020-1-EL01-KA102-078295 κατά το χρονικό διάστημα από 13/12/2021 έως 19/12/2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ροή κινητικότητας του προγράμματος αποτελούμενη από οκτώ (8) καθηγητές του Τομέα Πληροφορικής καθώς και του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑ.Λ . Ηράκλειας Σερρών, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Βαλένθια της Ισπανίας στα πλαίσια της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι οχτώ (8) καθηγητές επιμορφώθηκαν διεξοδικά πάνω σε αντικείμενα της ειδικότητάς τους, μιας και το θέμα του προγράμματος ήταν «Το Ψηφιακό γραφείο: Η Πληροφορική στην υπηρεσία της Διοίκησης και της Οικονομίας».

Επισκέφτηκαν Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ότι ο ψηφιακός εγγραμματισμός θεωρείται επιθυμητό προσόν για τους εργαζόμενους όλων των Οργανισμών. Συνεπώς, είναι απαραίτητος και για τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την ανάληψη και εκτέλεση μιας εργασίας, με αποτέλεσμα την καλύτερη οργάνωση και απόδοση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Οι καθηγητές εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και έκαναν κτήμα τους νέες, χρήσιμες δεξιότητες σχετικά με την Ψηφιακή Οργάνωση Γραφείου. Επίσης, έγιναν παρατηρητές των καινοτόμων τάσεων και των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων του τομέα τους. Ταυτόχρονα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες πολιτισμικής φύσης που περιλάμβαναν ξενάγηση και επισκέψεις σε μουσεία της Βαλένθιας όπως το Παλάτι, η αγορά του μεταξιού, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών κ.ά., συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.

Ακολουθεί η δεύτερη ροή κινητικότητας τον Φεβρουάριο του 2022, αποτελούμενη από 18 μαθητές και 2 καθηγητές για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + Δράση ΚΑ1.

Ο Συντονιστής του προγράμματος
Κλώνης Απόστολος

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...