Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Πριν από 15 περίπου χρόνια υπήρχε ακτοπλοϊκή γραμμή, που ένωνε τη Νέα Πέραμο της Καβάλας με τον Πρίνο της Θάσου. Για κάποιους λόγους η γραμμή αυτή έπαψε να υπάρχει.

Σήμερα, λοιπόν, το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Ν.Περάμου μαζί και με άλλους φορείς της εκεί περιοχής βάζουν στο τραπέζι της συζήτησης την επαναλειτουργία αυτής της ακτοπλοϊκής γραμμής.

Οι λόγοι, που επικαλούνται είναι η ναυτική απόσταση της Ν.Περάμου από τον Πρίνο, που σαφώς είναι μικρότερη συγκριτικά με εκείνης του Καβάλα-Πρίνος. Βέβαια, μπορεί όντως να υπάρχει κι η ακόμη πιο κοντινή και πλησιέστερη απόσταση, όπως αυτή της Κεραμωτής με τον Λιμένα της Θάσου. Ωστόσο, η απόσταση της Εγνατίας Οδού από την Κεραμωτή είναι περίπου τριάντα(30) χιλιόμετρα και με έναν δρόμο επιβαρυμένο από οχήματα , που πηγαίνουν στο Αεροδρόμιο της Καβάλος και περνά μέσα από τα χωριά του Δήμου Νέστου.

Οι εκδρομείς από τους Νομούς Σερρών, Δράμας, Θεσσαλονίκης καθώς και οι Βαλκάνιοι γείτονές μας θα εξυπηρετούνταν περισσότερο, εάν η ακτοπλοϊκή γραμμή Ν.Περάμου-Πρίνου επαναλειτουργούσε.

Άλλωστε, το νησί της Θάσου είναι το μόνο κοντινό νησί σε όλους εμάς, που τους καλοκαιρινούς (κι όχι μόνο) μήνες επιλέγουμε στις αποδράσεις μας.

Όταν, μάλιστα, η τιμή των καυσίμων έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, γιατί οι πολίτες να επιβαρύνονται με το κόστος αυτό μέχρι να φτάσουν στην Κεραμωτή; Μικρές παρεμβάσεις της Πολιτείας προς το συμφέρον των πολιτών είναι απαραίτητες. Εν αναμονή …

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσ/φος-Φιλόλογος)

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...