Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Όλοι οι Δήμαρχοι φροντίζουν πρωτίστως «τα του οίκου τους». Είναι οι ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών και η επίλυση των προβλημάτων τους. Κι όλα τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ εύκολο να βρουν τη λύση τους.

Όταν, όμως, πρόκειται να «μπήξουν» λίγο πιο βαθιά το μαχαίρι και να γίνουν έργα, που χρόνια ακούγονταν ως σχέδια ανεκπλήρωτα, τότε μόνο η καλή θέληση του εκάστοτε Δημάρχου δεν είναι αρκετή. Χρειάζονται γνωριμίες, συνεχής διεκδίκηση, επιμονή, εδραιωμένη επιχειρηματολογία, χτυπήματα στις πόρτες, ενίοτε συνέργειες και βοήθειες Υπουργών κι άλλων κυβερνητικών παραγόντων για να υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα και υλοποίηση των σχεδίων.

Αυτό ακριβώς γίνεται και από το Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη. Οι τακτικές επισκέψεις του στην Αθήνα και η ένταξη ολοκληρωμένων μελετών σε προγράμματα είναι επιτακτικό μέλημά του. Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού φέρνει αποτέλεσμα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για την περαιτέρω αξιοποίησή του. Περισσότεροι, σπουδαιότεροι και μεγαλύτεροι αγώνες στην Πίστα των Σερρών, που φέρνουν χρήμα στην πόλη και το Νομό και κάνουν ακόμη πιο γνωστό το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών σε πανελλαδικό αλλά και σε βαλκανικό επίπεδο.

Προσφάτως, ο κ.Χρυσάφης κατάφερε την ικανοποίηση του αιτήματος για την υπαγωγή των καταναλωτών Τηλεθέρμανσης στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης.

Κάτι, που σαφώς ανακουφίζει τους καταναλωτές σε Σέρρες, Φλώρινα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και έτσι αποκαθίσταται μία «αδικία» προς τους πολίτες των παραπάνω περιοχών.

Ο ρόλος, λοιπόν, ενός Δημάρχου είναι πολύπλευρος και οι «μάχες» που δίνει είναι διττές. «Μάχες» μέσα στο Δήμο με τα μικρά και καθημερινά και «μάχες» στην πανελλαδική αρένα για την προώθηση θεμάτων του Δήμου.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 602 επισκέπτες