Ανοιξε τις πύλες της η 19η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

Πλημμύρισε με χρώματα και αρώματα η Πλατεία...

Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών

«Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του...

Εαρινό πρωτάθλημα στίβου: Η καρδιά του Ελληνικού στίβου θα “χτυπά” στις Σέρρες

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα πάρουν μέρος στο Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» της πόλης των Σερρών.


Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτρης Νότας και η οποία φιλοξενείται στο τρέχον περιοδικό «ΜΕΤΑmagazino». Ο επί σειρά ετών Δήμαρχος του Εμμανουήλ Παπά μιλώντας στο δημοσιογράφο, Ιορδάνη Ξανθόπουλο, αποκάλυψε τα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα και αναφέρθηκε εκτενώς και με αριθμούς στα έργα που ήδη «τρέχουν» στο Δήμο του.


Σε άλλη στιγμή της ίδιας συνέντευξης και ερωτηθείς για τις εξωστρεφείς προσπάθειες, που γίνονται για την καθολική αναγνώριση του Σερραίου Αρχιστρατήγου και Ήρωα, Εμμανουήλ Παπά, ο κ.Νότας ανάμεσα στα άλλα ευχαρίστησε τον τέως Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου αλλά και το Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη για την πολύτιμη και επί της ουσίας βοήθειά τους στο ζήτημα αυτό. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά δήλωσε τα εξής :

«Από την πρώτη κιόλας στιγμή επιδοθήκαμε σε έναν εξωστρεφή αγώνα για τον Σερραίο ήρωά μας. Όταν πρωτοπήγα στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας (σσ Όργανο 38 Δήμων) και κατόπιν στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι Δήμαρχοι με ρωτούσαν «πού πέφτει ο Δήμος Εμμανουήλ Παπάς» και «ποιος ήταν ο Εμμανουήλ Παπάς»… Καθοριστικό το εξαρχής ενδιαφέρον από τον τέως Πρόεδρο της ΠΕΔ ΚΜ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, το φίλο, Λάζαρο Κυρίζογλου , ο οποίος αμέσως ενδιαφέρθηκε, κινητοποιήθηκε και μας έδωσε το ποσό των 25.000 για συντηρήσουμε το ιστορικό σχολαρχείο στο χωριό Εμμανουήλ Παπάς. Ενώ παράλληλα έδωσε και το όνομα του ήρωα σε μία πλατεία στο δικό του Δήμο. Επιπλέον, το 2017 η παρουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα λειτούργησε σαν καταλύτης. Όμως, πρέπει να αναγνωρίσουμε και την τεράστια βοήθεια που δεχθήκαμε από το Δήμο Σερρών και προσωπικά από το Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη. Οργανώθηκαν δράσεις και αυτό ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Γενικώς, έχω τη γνώμη ότι όλοι πρέπει να «φωτίσουμε» το μεγάλο Σερραίο ήρωα. Να σας πω επίσης ότι καταθέσαμε μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» πρόταση και στο ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ για Διδακτορικό Πρόγραμμα, έτσι ώστε να φωτιστεί περαιτέρω το έργο και η προσωπικότητα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά. Είναι χρέος μας να αναγνωρίσουν άπαντες τον Εμμανουήλ παπά ως τον Αρχιστράτηγο των δυνάμεων στη Μακεδονία το 1821, ο διορισμένος μάλιστα από τον ίδιο Υψηλάντη υπερασπιστής. Η ιστορική αλήθεια αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...