Σέρρες: Πέθανε 60χρονος λίγο μετά τον Εμβολιασμό του. Δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες εμβολιάστηκε με...

Άλλαξε το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα - Τι ισχύει στις Σέρρες

Νέα έκτακτα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου με στόχο την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, μέτρα τα οποία φέρνουν αλλαγές στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα ψωνίζουν όσοι πολίτες δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Όταν ένας πολιτικός αποκαλείται από την πλειονότητα των ανθρώπων με το μικρό του όνομα, αυτό δείχνει ότι το ανθρώπινο πρόσωπό του υπερισχύει. Για όλους μας, η Φώφη ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο. Άφησε το θετικό της αποτύπωμα στα έδρανα της Βουλής με την ευγένεια, τη μαχητικότητα και το ήθος της.

Έφυγε νωρίς η Φώφη ακολουθώντας τη «μοίρα» της οικογένειας Γεννηματά, που ο καρκίνος «θέρισε» πατέρα, μητέρα και αδερφή. Έφυγε η Φώφη νωρίς αλλά άφησε στην πολιτική ζωή του τόπου παρακαταθήκη έναν άλλο τρόπο διεκδίκησης και αγωνιστικότητας.

Ένας πολιτικός μπορεί να αντιμάχεται και να αντιπαρατίθεται στην πολιτική με τον τρόπο, που δίδαξε η Φώφη: χωρίς προσβολές, χωρίς προσωπικές αναφορές, χωρίς μικροπολιτικά σχόλια. Αυτό, δεν την εμπόδισε να διεκδικεί, να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα, να προτείνει διαφορετικούς δρόμους, να αγωνίζεται για τις ιδέες του σοσιαλισμού.

Η Φώτη Γεννηματά είχε μία αμεσότητα με τους πολίτες και έγινε σύμβολο για πολλούς ανθρώπους στον αγώνα που έδινε με την ανίατη ασθένεια. Το φωτεινό της χαμόγελο θα λείψει από την πολιτική ζωή του τόπου και οι αναφορές μας σε αυτήν θα υμνούν την υπομονή, την καρτερικότητα και την αλήθεια της ως άνθρωπος.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Απώλεια ο θάνατος του Θόδωρου Αραμπατζή Πενθεί η σερραϊκή κοινωνία για το χαμό του Θόδωρου Αραμπατζή, πενθούμε κι όλοι εμείς, που λέγαμε μαζί του δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω από την απλή καλημέρα. ...