Νοσοκομείο Σερρών: Έκλεισε η ουρολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Έκλεισε η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου...

Κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών

Με κυρίαρχα αιτήματα την ανοιχτή προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία  μέχρι την πλήρωσή τους, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την αύξηση του Προϋπολογισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι κινητοποίηση  έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Σερρών, στο πλαίσιο της...

Όταν ένας πολιτικός αποκαλείται από την πλειονότητα των ανθρώπων με το μικρό του όνομα, αυτό δείχνει ότι το ανθρώπινο πρόσωπό του υπερισχύει. Για όλους μας, η Φώφη ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο. Άφησε το θετικό της αποτύπωμα στα έδρανα της Βουλής με την ευγένεια, τη μαχητικότητα και το ήθος της.

Έφυγε νωρίς η Φώφη ακολουθώντας τη «μοίρα» της οικογένειας Γεννηματά, που ο καρκίνος «θέρισε» πατέρα, μητέρα και αδερφή. Έφυγε η Φώφη νωρίς αλλά άφησε στην πολιτική ζωή του τόπου παρακαταθήκη έναν άλλο τρόπο διεκδίκησης και αγωνιστικότητας.

Ένας πολιτικός μπορεί να αντιμάχεται και να αντιπαρατίθεται στην πολιτική με τον τρόπο, που δίδαξε η Φώφη: χωρίς προσβολές, χωρίς προσωπικές αναφορές, χωρίς μικροπολιτικά σχόλια. Αυτό, δεν την εμπόδισε να διεκδικεί, να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα, να προτείνει διαφορετικούς δρόμους, να αγωνίζεται για τις ιδέες του σοσιαλισμού.

Η Φώτη Γεννηματά είχε μία αμεσότητα με τους πολίτες και έγινε σύμβολο για πολλούς ανθρώπους στον αγώνα που έδινε με την ανίατη ασθένεια. Το φωτεινό της χαμόγελο θα λείψει από την πολιτική ζωή του τόπου και οι αναφορές μας σε αυτήν θα υμνούν την υπομονή, την καρτερικότητα και την αλήθεια της ως άνθρωπος.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Και ο μήνας έχει εννιά.. Γνωστοί, φίλοι, κάτι ξαδέρφια κάτι μπατζανάκια, επενδυτές, αγωνιούν μη τυχόν και αποδειχθεί ότι ο Δήμαρχος Σερρών δεν έπραξε τα δέοντα για την άμεση αποκατάστασ...