Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Τους έχουμε δει όλοι να σκύβουν στους κάδους ανακύκλωσης και να φορτώνουν σε αυτοσχέδια καρότσια κυρίως μεταλλικές συσκευασίες. Κι όλοι νιώσαμε ένα «γρήγορο χτύπημα» στην καρδιά από αγανάκτηση και νεύρα, επειδή τα υλικά που «κλέβουν» φροντίσαμε εμείς οι ίδιοι να μπουν μέσα στους μπλε κάδους.

Σαρώνουν υλικά ανακύκλωσης και κατόπιν τα πωλούν για το εύκολο κέρδος. Κάποτε, παραπονέθηκε σε θεσμικό παράγοντα του τόπου κάποιος γνωστός μου, Σερραίος πολίτης, ο οποίος ανακύκλωνε συστηματικά και η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν μπορούν οι υπηρεσίες να ελέγχουν όλους αυτούς, που κατακλέβουν τα προϊόντα ανακύκλωσης.

Δεν γνωρίζω, αν υπάρχει τρόπος για να σταματήσει αυτή, η «εκτροπή», αυτών των πολιτών. Προχθές, όμως, βρέθηκα μπροστά σε έναν τέτοιο «βανδαλισμό» του κάδου ανακύκλωσης της γειτονιάς μου. Γύρω από τον μπλε κάδο πεταμένα ένα σωρό αντικείμενα και υλικά, που προφανώς δεν τους …έκαναν! Στην προσπάθειά τους να βρουν τα υλικά που ήθελαν, πετούσαν όλα αυτά που δεν τους έκαναν απέξω, χωρίς να κάνουν τον κόπο στο τέλος να τα ξαναπετάξουν μέσα στον κάδο.

«Αιμορραγεί» η υπηρεσία της ανακύκλωσης, λανθάνει η όλη καμπάνια και είναι ΚΡΙΜΑ. Όλοι το γνωρίζουμε, το βλέπουμε, το ζούμε αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει να σταματήσει αυτήν την «αιμορραγία». Είναι τάχα αδιαφορία, είναι ανοχή, είναι «ωχαδερφισμός» ή μήπως είναι έμμεση βοήθεια σε ένα κομμάτι πολιτών που δείχνει να υποφέρει ;

Οι πολίτες των Σερρών έχουν ανταποκριθεί στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Αλ.Χρυσάφη και έτσι είναι κοινά αποδεκτό (και σαφώς πολύ ευχάριστο) ότι συλλέγεται σημαντική ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών. Ωστόσο, είναι τουλάχιστον θλιβερό το γεγονός ότι κάποιοι λειτουργώντας εντελώς απερίσκεπτα βρίσκουν στους μπλε κάδους τη δική τους …πηγή εσόδων!

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

serreslife

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 257 επισκέπτες