Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Καιρός ανακατατάξεων το φθινόπωρο για τους Δήμους της χώρας. Ανακατεύουν, λοιπόν, οι Δήμαρχοι την «τράπουλα» των αρμοδιοτήτων και των αντιδημαρχιών και για κάποιους, που φιλοδοξούν να προσφέρουν από κάποια θέση, το «χτυποκάρδι» είναι μεγάλο!


Ο νομοθέτης πολύ ορθά και δίκαια έδωσε αυτό το δικαίωμα στους Δημάρχους. Είναι ένα «χαρτί» στο μανίκι του κάθε Δημάρχου, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει με γνώμονα πάντοτε την καλύτερη απόδοση του δημαρχιακού έργου.
Οι Αντιδήμαρχοι θεωρούνται και όντως είναι συνεργάτες των Δημάρχων. Είναι αυτοί, που θα υλοποιήσουν το σχέδιο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και είναι αυτοί που θα αποσβέσουν τους τυχόν κραδασμούς των όποιων αντιδράσεων. Πρέπει να έχουν άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο και έχω τα γνώμη ότι δεν πρέπει να χαράσσουν δικές τους πολιτικές γραμμές. Κι όταν κάποιος Αντιδήμαρχος έρθει σε οξεία αντιπαράθεση για ζητήματα του δημοτικού έργου που σχεδιάζονται, ο νομοθέτης και πάλι σωστά και εύστοχα, δίνει το δικαίωμα στο Δήμαρχο να προβεί σε αλλαγές προσώπων.

Και τι σημαίνει άραγε για έναν Αντιδήμαρχο να κρατά τη θέση του στο δημοτικό σχήμα σε κάθε ανασχηματισμό; Σημαίνει ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του Δημάρχου και ότι σοφά τον επέλεξε για τη θέση αυτή. Άλλωστε, οι αντιμισθίες αυτό τον ρόλο έχουν. Ό,τι χάνουν από τη δουλειά τους και από το χρόνο τους να το συμπληρώνει η αντιμισθία.

Κι όπως συμβαίνει σε κάθε συνεργασία, τριβές θα υπάρχουν πάντοτε. Τότε, η αλλαγή προσώπου ίσως να κρίνεται και επιτακτική κι εκεί είναι που ο Δήμαρχος χρειάζεται να επιλέξει τον άριστο και τον πλέον κατάλληλο για τη θέση.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 411 επισκέπτες