Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Από τις αρχές της άνοιξης κι ενώ η πανδημία μάς κρατούσε ακόμη μέσα στο σπίτι, άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης της Κοιλάδας της Αγίας Βαρβάρας.


Τα δέντρα κλαδεύτηκαν, τα σπασμένα κρηπιδώματα και κράσπεδα αποκαταστάθηκαν, τα άγρια χόρτα ξεριζώθηκαν και τη θέση τους πήρε καλλωπιστικό χόρτο, τοποθετήθηκαν αρκετά παγκάκια, αρδευτικό δίκτυο και οσονούπω τίθεται σε λειτουργία και το δίκτυο φωτισμού. Επίσης, κι ο δρόμος για περίπατο στα σημεία, που ήταν κακοτράχαλος αποκαταστάθηκε.

Η Κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας άλλαξε όψη και είναι έτοιμη να δεχθεί περιπατητές κι επισκέπτες. Κι ενώ η Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων έχει αυτοφυή δέντρα, στην Κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας το ανθρώπινο χέρι φύτευσε ροδιές, συκιές, φλαμουριές, καρυδιές και δαμασκηνιές. Ένας ιδιόμορφος οπωρώνας, που όλες τις εποχές, γεμίζει ομορφιά κι αρώματα.

Για τους ανθρώπους της δυτικής πόλης (κι όχι μόνο) είναι μία διαφορετική πρόταση για άθληση ή ξεκούραση, ένας τόπος , όπου ο άνθρωπος μαζί με τη φύση συνταίριαξαν την ομορφιά με τη χρησιμότητα. Μία εναλλακτική πρόταση για τους δημότες, που ζητούν την ομορφιά στη φύση.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...