Σέρρες: Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο από τη Βουλγαρία – Σώθηκαν οι επιβάτες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης ένα...

Ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών στην Π.Ε. Σερρών

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις επτά το πρωί η...

«Άδειασε» την Χρ. Παλάζη ο δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης: Πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα

Στο «μικροσκόπιο» των Εισαγγελικών αρχών έχουν «μπει» τα οικονομικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών.


Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Η ανταπόκριση του κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Φυλλίδος (σσ Νέα Ζίχνη – Αμφίπολη)  ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς πλήθος κόσμου κατέθεσε  «το φαρμακευτικό οβολό του» για να σώσει κάποιον ανασφάλιστο συνάνθρωπό μας που αδυνατεί να έχει πρόσβαση.

Η συλλογή των φαρμάκων διεξήχθη με πρωτοβουλία του Διευθυντή του ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, Σταύρου Σταματούρου και των συνεργατών του και με την αμέριστη βοήθεια και συνδρομή των καταρτιζόμενων σπουδαστών, που φοιτούν στις πολλές ειδικότητες που «τρέχουν» στο εκεί εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δεκάδες ανθρώπων προσέτρεξαν και έδωσαν φάρμακα και πολύτιμα αναλώσιμα υλικά, όπως τανίνες σακχάρου, σύριγγες και άλλα σημαντικά είδη.  Μετά τη διαλογή και κατηγοριοποίηση, το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε παραδόθηκε στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πατέρα Ηλία Βλάχο, υπεύθυνο μεταξύ άλλων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Η ανταπόκριση από τους κατοίκους ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε θερμά. Μετά τη διαλογή των φαρμάκων, παραδίδουμε σήμερα όλο το υλικό στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, γιατί πιστεύουμε ότι αυτή μέσα από τα επιστημονικά και κοινωνικά δεδομένα που θέτει θα βοηθήσει όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη», δήλωσε ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ν.Ζίχνης. 

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: