Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Η ανταπόκριση του κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Φυλλίδος (σσ Νέα Ζίχνη – Αμφίπολη)  ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς πλήθος κόσμου κατέθεσε  «το φαρμακευτικό οβολό του» για να σώσει κάποιον ανασφάλιστο συνάνθρωπό μας που αδυνατεί να έχει πρόσβαση.

Η συλλογή των φαρμάκων διεξήχθη με πρωτοβουλία του Διευθυντή του ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, Σταύρου Σταματούρου και των συνεργατών του και με την αμέριστη βοήθεια και συνδρομή των καταρτιζόμενων σπουδαστών, που φοιτούν στις πολλές ειδικότητες που «τρέχουν» στο εκεί εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δεκάδες ανθρώπων προσέτρεξαν και έδωσαν φάρμακα και πολύτιμα αναλώσιμα υλικά, όπως τανίνες σακχάρου, σύριγγες και άλλα σημαντικά είδη.  Μετά τη διαλογή και κατηγοριοποίηση, το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε παραδόθηκε στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πατέρα Ηλία Βλάχο, υπεύθυνο μεταξύ άλλων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Η ανταπόκριση από τους κατοίκους ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε θερμά. Μετά τη διαλογή των φαρμάκων, παραδίδουμε σήμερα όλο το υλικό στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, γιατί πιστεύουμε ότι αυτή μέσα από τα επιστημονικά και κοινωνικά δεδομένα που θέτει θα βοηθήσει όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη», δήλωσε ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ν.Ζίχνης. 

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 494 επισκέπτες