Π.Ε. Σερρών: Τριψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19

Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου...

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στις Σέρρες

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Η ανταπόκριση του κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Φυλλίδος (σσ Νέα Ζίχνη – Αμφίπολη)  ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς πλήθος κόσμου κατέθεσε  «το φαρμακευτικό οβολό του» για να σώσει κάποιον ανασφάλιστο συνάνθρωπό μας που αδυνατεί να έχει πρόσβαση.

Η συλλογή των φαρμάκων διεξήχθη με πρωτοβουλία του Διευθυντή του ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, Σταύρου Σταματούρου και των συνεργατών του και με την αμέριστη βοήθεια και συνδρομή των καταρτιζόμενων σπουδαστών, που φοιτούν στις πολλές ειδικότητες που «τρέχουν» στο εκεί εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δεκάδες ανθρώπων προσέτρεξαν και έδωσαν φάρμακα και πολύτιμα αναλώσιμα υλικά, όπως τανίνες σακχάρου, σύριγγες και άλλα σημαντικά είδη.  Μετά τη διαλογή και κατηγοριοποίηση, το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε παραδόθηκε στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, πατέρα Ηλία Βλάχο, υπεύθυνο μεταξύ άλλων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Η ανταπόκριση από τους κατοίκους ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε θερμά. Μετά τη διαλογή των φαρμάκων, παραδίδουμε σήμερα όλο το υλικό στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, γιατί πιστεύουμε ότι αυτή μέσα από τα επιστημονικά και κοινωνικά δεδομένα που θέτει θα βοηθήσει όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη», δήλωσε ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ν.Ζίχνης. 

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Το αποτύπωμα της Φώφης Όταν ένας πολιτικός αποκαλείται από την πλειονότητα των ανθρώπων με το μικρό του όνομα, αυτό δείχνει ότι το ανθρώπινο πρόσωπό του υπερισχύει. Για όλους μας, η Φ...
  • Απώλεια ο θάνατος του Θόδωρου Αραμπατζή Πενθεί η σερραϊκή κοινωνία για το χαμό του Θόδωρου Αραμπατζή, πενθούμε κι όλοι εμείς, που λέγαμε μαζί του δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω από την απλή καλημέρα. ...
  • Όλα στο χέρι του Δημάρχου Καιρός ανακατατάξεων το φθινόπωρο για τους Δήμους της χώρας. Ανακατεύουν, λοιπόν, οι Δήμαρχοι την «τράπουλα» των αρμοδιοτήτων και των αντιδημαρχιών και για κάπο...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 440 επισκέπτες