Π.Ε. Σερρών: Τριψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19

Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου...

Εποχή Ν. Κατσαβάκη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού Σερρών

Ο Νίκος Κατσαβάκης είναι ο νέος πρόεδρος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών.

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στις Σέρρες

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Κάθε χρονιά, την ώρα που αρχίζουν οι πανελλήνιες Εξετάσεις των μαθητών για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, το ίδιο σφίξιμο στο στομάχι και ο ίδιος κόμπος στην ψυχή, επαναφέρουν χρόνια τώρα την αγωνία και τη στεναχώρια των υποψηφίων σ’εμένα.

Όταν είσαι στην ηλικία των 17-18 ετών και όταν έχει προηγηθεί μια τριετία προετοιμασίας, πιστεύεις ότι οι Πανελλήνιες είναι το κομβικό εκείνο σημείο της ζωής σου, που θα ανοίξει δρόμους, θα δώσει λύσεις, θα σφραγίσει τη ζωή σου. Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να καταλάβω ότι η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο δίνει εφόδια, διευρύνει τους ορίζοντες, αλλάζει προτεραιότητες αλλά δεν δίνει πάντα και εξ ορισμού λύσεις. Λύσεις που να έχουν σχέση με την επαγγελματική αποκατάσταση, αφού στη χώρα μας υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ ζήτησης και προσφοράς εργασίας.
Μολαταύτα , το κλίμα των εξετάσεων έχει χαράξει εντός μου βαθείς δρόμους, που ο χρόνος αδυνατεί να αποκαταστήσει τη ζημιά. Θέλοντας και μη μπαίνω στη μαθητική ψυχολογία και αφήνομαι στις εικόνες του παρελθόντος μου να «λιανίσουν» για μία ακόμη φορά την ψυχή μου. Βιβλία, αποστηθίσεις, κανόνες, εξαιρέσεις, γεγονότα, χρονολογίες, κατεβατά ολόκληρα, ακόμη αναπηδούν στο λεξιλόγιό μου, στις συζητήσεις μου και ζω έντονα την περίοδο των εξετάσεων μαζί με τους μαθητές.
Όσο και αν έχω απομακρυνθεί από εκείνη την «εποχή του μαρτυρίου», ομολογώ ότι συμπάσχω και κατανοώ τους υποψηφίους και ξέρω ότι κι αυτοί, όταν τελειώσουν τις όποιες σπουδές τους, θα αναθεωρήσουν απόψεις και αποφάσεις. Και κάτι ακόμη σημαντικότερο. Ποτέ η επιτυχία σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν είναι το «άπαν» στη ζωή. Άπειρα παραδείγματα καταδεικνύουν ότι μια αποτυχία στην εισαγωγή στο πανεπιστήμιο φέρνει επιτυχίες σε άλλους τομείς και «ατσαλώνει» τα θέλω μας.
Άποψη :  Ιορδάνης  Ξανθόπουλος  (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Το αποτύπωμα της Φώφης Όταν ένας πολιτικός αποκαλείται από την πλειονότητα των ανθρώπων με το μικρό του όνομα, αυτό δείχνει ότι το ανθρώπινο πρόσωπό του υπερισχύει. Για όλους μας, η Φ...
  • Απώλεια ο θάνατος του Θόδωρου Αραμπατζή Πενθεί η σερραϊκή κοινωνία για το χαμό του Θόδωρου Αραμπατζή, πενθούμε κι όλοι εμείς, που λέγαμε μαζί του δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω από την απλή καλημέρα. ...
  • Όλα στο χέρι του Δημάρχου Καιρός ανακατατάξεων το φθινόπωρο για τους Δήμους της χώρας. Ανακατεύουν, λοιπόν, οι Δήμαρχοι την «τράπουλα» των αρμοδιοτήτων και των αντιδημαρχιών και για κάπο...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 369 επισκέπτες