Π.Ε. Σερρών: Τριψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19

Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου...

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στις Σέρρες

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Στο κέντρο της πόλης μία εικόνα εξαθλίωσης αδέσποτου ζώου με έκανε να σταθώ για ώρα στο πεζοδρόμιο ψάχνοντας αιτίες και λύσεις του προβλήματος.

Μία γάτα μπερδεύτηκε στα πόδια μου και με έκανε να σταματήσω. Μία γάτα, που μύριζε έντονα πετρέλαιο, μία γάτα με καψαλισμένο το τρίχωμά της και τυφλή. 

Τα ερωτήματα, που στήθηκαν μέσα μου βρήκαν απάντηση από μία φωνή, που βγήκε από την πόρτα ενός παρακείμενου καταστήματος. «Χθες ήταν πολύ χειρότερα. Της έριξα δύο κουβάδες νερό, την ξέπλυνα και κατόπιν την τάισα».
Κι ενώ έπιασα κουβέντα με τον καταστηματάρχη της οδού Ιουστινιανού (σσ κέντρο της πόλης) για να βρω απαντήσεις στα ερωτηματικά που γεννήθηκαν, νεαρή ένοικος διπλανής οικοδομής κατέβασε σε ένα χαρτί φέτες από γαλοπούλα και τάισε τη συμπαθή, ηλικιωμένη και τόσο ταλαιπωρημένη γάτα. «Η γάτα αυτή ζει στο πεζοδρόμιό μας επί χρόνια, τη χαϊδεύουμε, την ταΐζουμε, της δίνουμε νερό. Όμως, κάποιος φαίνεται ότι ενοχλούνταν από την παρουσία της. Ή έπεσε μόνη της μέσα σε πετρέλαιο ή την έλουσε κάποιος με αυτό».

Η ανθρώπινη βαρβαρότητα απέναντι σε ζώα, που βρέθηκαν στο αφιλόξενο κέντρο της πόλης με εξόργισε. Η γάτα αυτή είναι το παράδειγμα της σκληρότητας που υπάρχει γύρω μας. Σκοτώνοντας ό,τι δεν μας αρέσει γύρω μας, νομίζουμε πως θα καθαρίσει ο τόπος από όλα όσα μας ενοχλούν. Ο πόνος που σκορπίζουμε, βέβαια, μας αφήνει αδιάφορους.
Μία γάτα τυφλή, μία γάτα με καψαλισμένο τρίχωμα, μία γάτα με μαυρισμένα πόδια στο κέντρο της πόλης δείχνει το επίπεδο του σκληρού προσώπου της ανθρώπινης υπόστασης.
Φιλόζωοι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι, άνθρωποι όμως μπορούμε να είμαστε!

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος) 

serreslife

Διαβάστε επίσης:

  • Το αποτύπωμα της Φώφης Όταν ένας πολιτικός αποκαλείται από την πλειονότητα των ανθρώπων με το μικρό του όνομα, αυτό δείχνει ότι το ανθρώπινο πρόσωπό του υπερισχύει. Για όλους μας, η Φ...
  • Απώλεια ο θάνατος του Θόδωρου Αραμπατζή Πενθεί η σερραϊκή κοινωνία για το χαμό του Θόδωρου Αραμπατζή, πενθούμε κι όλοι εμείς, που λέγαμε μαζί του δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω από την απλή καλημέρα. ...
  • Όλα στο χέρι του Δημάρχου Καιρός ανακατατάξεων το φθινόπωρο για τους Δήμους της χώρας. Ανακατεύουν, λοιπόν, οι Δήμαρχοι την «τράπουλα» των αρμοδιοτήτων και των αντιδημαρχιών και για κάπο...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 549 επισκέπτες