Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Όπου φύγει-φύγει οι Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας για να πιάσουν το όνειρο, που σιγόκαιγε στο μυαλό τους όλο αυτό το χρόνο, που ο φόβος του κορονοϊού τούς απειλούσε.


Ανέβηκαν σε πλοία, σε τρένα, σε λεωφορεία και σε αυτοκίνητα και ταξίδεψαν, επιτέλους ελεύθεροι, για τον προορισμό που ονειρεύτηκαν. Μέσα, όμως, στο πάθος τους ξέχασαν ότι ο ιός είναι κάπου εκεί δίπλα τους και ψάχνει την ευκαιρία να επιτεθεί.

Συνωστίστηκαν, κατέβασαν τη μάσκα, ακούμπησαν κάποιους κα σπρώχτηκαν από άλλους, πήραν βαθιές ανάσες ελευθερίας, άνοιξαν τις αγκαλιές τους να βάλουν μέσα δικούς τους ανθρώπους. Όμως, πάλι φοβήθηκαν.
Η ζωή τούς επιστρέφει τα χρωστούμενα με μια υποσημείωση: Επειδή ο καθένας από εμάς γνωρίζει τα όπλα που κρατά απέναντι στον ιό, ας μην ξεχνάμε ότι τα πληρώσαμε ακριβά. Ο μακροχρόνιος εγκλεισμός μας, η απομόνωση, ο φόβος του θανάτου είναι όλα νωπά στη μνήμη μας και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Η δοκιμασία αυτή για το ανθρώπινο γένος απέδειξε ότι η πειθαρχία στα μέτρα και η υπακοή στις αποφάσεις των γιατρών οδηγούν στη σωτηρία και πίσω ξανά στη ζωή.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσ/φος – Φιλόλογος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 309 επισκέπτες