Παραιτήθηκαν οι παθολόγοι από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Στον … αέρα βρίσκεται η λειτουργία των...

Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Σερρών για τους εμβολιασμούς παρουσία του Αθ. Εξαδάκτυλου

Υπέρ της διεξαγωγής των παρελάσεων τάχτηκε από...

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στις Σέρρες

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Όπου φύγει-φύγει οι Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας για να πιάσουν το όνειρο, που σιγόκαιγε στο μυαλό τους όλο αυτό το χρόνο, που ο φόβος του κορονοϊού τούς απειλούσε.


Ανέβηκαν σε πλοία, σε τρένα, σε λεωφορεία και σε αυτοκίνητα και ταξίδεψαν, επιτέλους ελεύθεροι, για τον προορισμό που ονειρεύτηκαν. Μέσα, όμως, στο πάθος τους ξέχασαν ότι ο ιός είναι κάπου εκεί δίπλα τους και ψάχνει την ευκαιρία να επιτεθεί.

Συνωστίστηκαν, κατέβασαν τη μάσκα, ακούμπησαν κάποιους κα σπρώχτηκαν από άλλους, πήραν βαθιές ανάσες ελευθερίας, άνοιξαν τις αγκαλιές τους να βάλουν μέσα δικούς τους ανθρώπους. Όμως, πάλι φοβήθηκαν.
Η ζωή τούς επιστρέφει τα χρωστούμενα με μια υποσημείωση: Επειδή ο καθένας από εμάς γνωρίζει τα όπλα που κρατά απέναντι στον ιό, ας μην ξεχνάμε ότι τα πληρώσαμε ακριβά. Ο μακροχρόνιος εγκλεισμός μας, η απομόνωση, ο φόβος του θανάτου είναι όλα νωπά στη μνήμη μας και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Η δοκιμασία αυτή για το ανθρώπινο γένος απέδειξε ότι η πειθαρχία στα μέτρα και η υπακοή στις αποφάσεις των γιατρών οδηγούν στη σωτηρία και πίσω ξανά στη ζωή.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσ/φος – Φιλόλογος)

Διαβάστε επίσης:

  • Απώλεια ο θάνατος του Θόδωρου Αραμπατζή Πενθεί η σερραϊκή κοινωνία για το χαμό του Θόδωρου Αραμπατζή, πενθούμε κι όλοι εμείς, που λέγαμε μαζί του δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω από την απλή καλημέρα. ...
  • Όλα στο χέρι του Δημάρχου Καιρός ανακατατάξεων το φθινόπωρο για τους Δήμους της χώρας. Ανακατεύουν, λοιπόν, οι Δήμαρχοι την «τράπουλα» των αρμοδιοτήτων και των αντιδημαρχιών και για κάπο...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 277 επισκέπτες