Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο κορονοϊός δημιούργησε πολλαπλά και πολυσύνθετα προβλήματα. Όχι μόνο στην υγεία μας, στην ύπαρξή μας, στην αδυναμία μας να το αντιμετωπίσουμε, στην αλλαγή του τρόπου ζωής μας, στο οικονομικό αδιέξοδο, που οδήγησε τους λαούς.

Όμως, έφερε μαζί του κι ένα σωρό καινούριες λέξεις, άγνωστες λέξεις, ξένες λέξεις, που έπρεπε πρώτα να μάθουμε τι σημαίνουν κι ύστερα να μάθουμε να τις προφέρουμε. Αφήσαμε να υπερισχύσει η ξενική λέξη, λες και οι Έλληνες δεν είχαμε δικές μας αντίστοιχες λέξεις.

Γιατί, λοιπόν, «Lockdown» κι όχι καραντίνα; Γιατί «delivery» κι όχι διανομή; Γιατί «Clickaway» κι όχι παράδοση εκτός μαγαζιού; Γιατί τόσο εύκολα εμείς, οι Έλληνες, αποδεχόμαστε κάθε ξένη λέξη και την κάνουμε δική μας; Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια και οι Έλληνες ικανοί γλωσσοπλάστες. Ας κρατήσουμε, λοιπόν, όσο μπορούμε τη γλώσσα μας «καθαρή».

Άποψη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 276 επισκέπτες