Πρασινισε η λίμνη της Κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων - Πολλά τα παράπονα των Σερραίων

Η συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν σε συνδυασμό με τις...

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού Μιαούλη στις Σέρρες

Ανθρώπινα οστά εντόπισαν κάτοικοι της οδού...

Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Η διαγραφή της κ. Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη από την «Συμμαχία Σερραίων» ανακοινώθηκε πριν από λίγο.


Στις επόμενες γραμμές αναπτύσσω κάποιες σκέψεις, καθώς καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ, και προσωπικά αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ορισμένες καταστάσεις που με προβληματίζουν, με δυσαρεστούν, ίσως να με ενοχλούν κιόλας, και τώρα που είμαστε ακόμη στα πρώτα βήματα του νέου έτους θα ήταν σώφρον να τα τακτοποιήσω στο νου μου.  

Το 2021 υποσχέθηκα στον εαυτό μου να γίνω καλύτερος στην κουλτούρα και συμπεριφορά μου (οδηγικά μιλώντας). Ετοίμασα, λοιπόν, μία άτυπη λίστα, η οποία θαρρώ ότι θα με φέρει πιο κοντά στον προσδοκώμενο σκοπό μου.

Α: Αποφάσισα να ξεκινώ κάθε πρωί δέκα(10) λεπτά νωρίτερα για τις λογής-λογής εργασίες μου. Με τον τρόπο αυτό θα πατάξω το στρες της ημέρας. Β: Επιπλέον, θα φροντίσω να γεμίζω το όχημά μου εγκαίρως σε βενζινάδικα, που δεν με «ξεγελούν» με κάθε λογής προσφορές. Άλλωστε, όπως μου είπε κι ένας πεπειραμένος άνθρωπος του κλάδου: «ακριβή βενζίνη δεν σημαίνει απαραιτήτως κι ανόθευτη».

Γ: Συν τοις άλλοις, δεν θα αφήνω εφεξής από ευγένεια κανέναν να καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητό μου. Κι αυτό, γιατί ο καπνός σε τόσο μικρό χώρο το μετατρέπει σε θάλαμο αερίων και η ανοχή ισούται μάλλον με απερισκεψία.  

Δ: Ναι, έλαβα την απόφαση να παραμένω ευγενικός στο τιμόνι, έστω και σφίγγοντας τα δόντια. Θα προτάξω την αυτοσυγκράτηση και επουδενί δεν θα μιμηθώ όλους εκείνους τους ανεγκέφαλους, οι οποίοι δοκιμάζουν καθημερινώς τα όριά μου στο δρόμο.

Και κάτι ακόμη εν είδει ευχής: Προς Θεού, πάψτε να πετάτε σκουπίδια και κάθε λογής αντικείμενα έξω από τα παράθυρα των αυτοκινήτων. Δεν ομιλώ μόνο για τα αποτσίγαρα αλλά και για όλα τα άλλα τα αντικείμενα, που έχετε μέσα στο όχημά σας. Ο δρόμος δεν είναι ούτε τασάκι ούτε σκουπιδότοπος.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμαρχε, θα απαντήσεις... «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια. Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λεγαν». Μ. Λουντέμης4 Μαΐου 2023: Συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυ...